prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Više od 100 biciklista isprobalo stazu u Zelini

Više od 100 biciklista isprobalo stazu u Zelini

U nedjelju 16. rujna 2018. godine održan je prvi BREGDOWN open day u organizaciji biciklističkog kluba SIC iz Svetog Ivana Zeline.

Skupina entuzijasta je još prije desetak godina počela vlastitim trudom i resursima graditi i krčiti enduro trail biciklističku stazu duljine gotovo 5 kilometara kroz predivnu šumu Zelinske gore. Nakon puno truda, odlučili su svoj uradak prezentirati većem broju zaljubljenika u ovu vrstu biciklističkog sporta.

Trud nije bio uzaludan. Staza blagog nagiba u prosjeku, ali s nekoliko ozbiljnih skakaonica i mostova podizala je adrenalin svim posjetiteljima. Na prvim otvorenim danima organizator je osigurao besplatan i redovit prijevoz do vrha Zelinske gore gdje počinje spust enduro/trail stazom. To je bilo dovoljno da se okupi više od 110 sudionika koji su od 8 ujutro do 16 sati uživali u vrhunski pripremljenoj stazi, koja ih je sve oduševila. Slobodne vožnje su protekle bez ozljeda, a dobrom raspoloženju je pripomogao sunčan dan. Osim same utrke, sportaši su počašćeni ručkom u maloj expo zoni na prostoru ŠRC Bazeni u Zelini odakle su kretale vožnje.

- Uopće ne sumnjamo da će zelinski bregi osim po dobrom vinu, uskoro postati poznati i po vrhunskim biciklističkim stazama – kako cestovnim, tako i onim adrenalinskim kroz Kladešćicu i Zelinsku goru. Enduro/trail staza BREGDOWN je uvijek dostupna posjetiteljima, a kako do nje potražite na Google kartama ili Facebook stranicama. Svi zainteresirani se slobodno jave u Klub SIC. Doza adrenalina spremna je za Vas! - poručuju organizatori. [PD; Foto: Gradečki media j.d.o.o. – Kristijan Gradečki, Klub SIC]

na vrh članka