×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 582
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Boravak u prirodi uz pečene kestene, bogatu gastronomsku ponudu i živu glazbu

Boravak u prirodi uz pečene kestene, bogatu gastronomsku ponudu i živu glazbu

21. Zelinska kestenijada održana 14. listopada 2018. godine na Kladeščici okupila je velik broj posjetitelja koji su uz pečene kestene i roštilj, mogli probati i domaće slastice, kao i uživati u druženju s obitelji i prijateljima na svježem zraku.

Mnogi posjetitelji su na Kladeščicu stigli pješke. Tako su se uz već tradicionalnu rutu kroz Biškupec, mnogi odlučili za put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica, kako bi izbjegli motorna vozila. Uz domaće, na Kestenijadu su stigli brojni posjetitelji iz Zagreba, Marije Bistrice i okolice, čak i iz Zadra, koji su prekrasan sunčan i topao dan iskoristili za druženje i boravak u prirodi.

Na Kestenijadi Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela je uz nekoliko odabranih vrsta piva, predstavila i pivo s kestenom. Klub zelinskih biciklista SIC organizirao je biciklijadu, a Moto i Offroad klub Sveti Ivan Zelina tradicionalno druženje kod Fajsine kleti. Gljivarska udruga “Amanita” organizirala je jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici, a lovačko društvo Srndać u lovačkom domu na Kladeščici natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održao je nastup tradicionalnih plesova, a Udruga "Srce" prezentirala i prodavala svoje radove, kao i domaće slastice. Posjetiteljima se predstavila Udruga "Ruka prigorska", a za dobru zabavu pobrinuo se Mladen Kos.

Organizatori kestenijade su Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina i Gljivarska udruga "Amanita", a pokrovitelji Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija. [KM, MM]

na vrh članka