×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 582
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Veličanstveni mimohod i zanimljive igre na konjičkoj reviji

Veličanstveni mimohod i zanimljive igre na konjičkoj reviji

Sveti Ivan Zelina četvrtu je godinu zaredom domaćin Međunarodne svetoivanjske konjičke revije koja je i ove godine okupila značajan broj sudionika, kao i gostiju.


Revija je već tradicionalno započela okupljanjem sudionika za svečani mimohod kroz Sveti Ivan Zelinu, u kojem je sudjelovalo 25 kočija i zaprega te 50 konjanika, kojima su se pridružili i Marinka Zubčić, direktorica Turističke zajednice grada, Mladen Houška, ravnatelj Muzeja Sveti Ivan Zelina te Erika Bujanović iz Konjičkog kluba Zelingrad.

U raznim natjecateljskim igrama sudjelovalo je više od stotinu natjecatelja koji su se takmičili sa svojim kolima, kočijama ili kao jahači. Uz domaće, Sveti Ivan Zelinu posjetili su sudionici iz različitih klubova i udruga iz Slovenije i Austrije.

Posjetiteljima su upravo najzanimljivija bila natjecanja kočija i zaprega, ali i ona u kojima su se natjecali jahači u brzini i spretnosti. Osim u atraktivnom programu, svi sudionici revije i posjetitelji imali su priliku uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, okušati se u šetnji na konjima, vožnji u kočijama i drugim zabavnim igrama.

Događanje organizira Konjički klub Zelingrad uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline te uz potporu Grada Sveti Ivan Zelina i Zagrebačke županije. [PD]

na vrh članka