×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 582
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Ne propustite Kestenijadu na vrhu Zelinske gore

Ne propustite Kestenijadu na vrhu Zelinske gore

Pridružite se 22. Zelinskoj kestenijadi u nedjelju 13. listopada 2019. od 9 sati na vrhu Zelinske gore.

Na ovu već tradicionalnu zelinsku manifestaciju posjetitelji mogu doći pješice, na biciklu ili automobilom te jedan dan provesti u prirodi, uz rekreaciju i druženje s obitelji i prijateljima.

Klub „SIC“ ove godine organizira 6. biciklijadu na Kestenijadu, a udruga „Fit Forma“ pješačenje, dok okupljanje počinje u 10 sati na Trgu Ante Starčevića, a kreće se kroz Biškupec prema Kladeščici. Posjetitelji mogu odabrati i drugu rutu pješačenja te tako izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima, gdje je osiguran parking, i krenuti prema Kladeščici. I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koji dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena. One pak koji se odluče ići motornim vozilima organizatori mole da izbjegavaju put prema Kladeščici u vremenu od 10:30 do 12:00 sati kako bi rekreativci koji kreću u 10 sati s Trga Ante Starčevića nesmetano stigli na vrh Kladeščice. Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika bit će zatvorena za sva vozila od 9 do 16 sati.

Na vrhu Kladeščice posjetitelje očekuju brojna događanja. Gljivarska udruga „Amanita“ organizira izložbu gljiva uz prezentaciju i edukaciju o vrstama pojedinih gljiva s naših šumskih područja, dok će Lovačko društvo “Srndać“ u lovačkom domu na Kladeščici organizirati natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića.
Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi, a nakon proglašenja pobjednika svi sudionici dobit će plakete dok će nekoliko najboljih biti nagrađeno mesom divljači. Moto i off road klub Zelina organizira druženje s posjetiteljima uz pečene kestene, a Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta. Humanitarna Udruga Ruka Prigorska predstavit će svoje radove, a Društvo “Naša djeca” Sv. Ivan Zelina promovirat će rad udruge uz prigodnu prodaju svojih proizvoda, a bit će i društvenih igara za djecu i oslikavanja lica.

Uz pečene kestene, posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda: gljivarski kotlić, grah, kotlovina, roštilj, kolači od kestena, dok će se za dobru zabavu pobrinuti TS Pajdaši.

Organizatori Kestenijade su Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline i Gljivarska udruga “Amanita”, a pokrovitelji Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija. [PD]

na vrh članka