prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Pješadijada okupila više od stotinu sudionika

Pješadijada okupila više od stotinu sudionika

Više od stotinu građana, članova sportskih društava, volontera i članova Udruge Srce okupili su se u subotu na Trgu Ante Starčevića u 10 sati, na 4. po redu Zelinskoj Pješadijadi. Sve okupljene je na početku srdačno pozdravila i zahvalila im na sudjelovanju predsjednica udruge Srce Đurđa Penava, a podršku akciji su svojim sudjelovanjem pružili i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec i zamjenica Vesna Bičak-Dananić.

Pješačilo se od središnjeg zelinskog trga, Ogradskom i Sajmišnom ulicom do bazena, gdje je ispred club house prostora zelinskog Moto i off road kluba održano zajedničko druženje i igre. Zelinske mažoretkinje pokazale su nekoliko glazbenih točaka, održana je demonstracija rekreativnog boćanja za osobe s invaliditetom, a najviše zanimanja privukle su igre potezanja konopca i graničara u kojima su sudjelovali svi sudionici Pješadijade. Akciju su podržale i brojne zelinske sportske udruge: ŠŠ Zelinko, Zelinske mažoretkinje, Klub Arka, SDOTI Srce, Insanity, Pilates, Klub SIC i Moto i off road klub Sveti Ivan Zelina. Među njima se ponovno posebno istaknuo Moto i off road klub koji je prikupio i donirao udruzi Srce pet tisuća kuna i na taj način ponovno pokazao svoju društveno odgovornu osjetljivost.

Ovogodišnja Pješadijada bila je i po organizaciji i po odazivu uspješna te pokazala kako se djeci i osobama s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom može doprinijeti u kvalitetnijoj integraciji u lokalnu zajednicu. [PD; foto: Prigorje.hr; Moto i off road klub Sveti Ivan Zelina]

na vrh članka