{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
20. Veljača 2014. 11:17

Počinje Samoborski fašnik

Fašnik je spreman po 188. puta preuzeti vlast u Samoboru. U dva vikenda, od petka 21. veljače do utorka 4. ožujka, živjet će se pod maskama, na cjelodnevnim fašničkim zabavama, a sve pod sloganom: Imamo vizu, skurimo krizu!

Direktorica Turističke zajednice grada Samobora Zdravka Škugor Ferdebar najavila je u ime organizatora kako će kompletan fašnički program biti besplatan, kao i parking tijekom programa, a uz bogat program na pet fašničkih lokacija u centru grada, svoju ponudu dodatno su obogatili i samoborski ugostitelji, kojih se čak 25 uključilo u fašnički program.

Jedan od fašničkih noviteta je i snažnije uključenje maskiranih skupina iz inozemstva pa su uz više od 4500 lokalnih maškara te 25 gostujućih skupina iz čitave Hrvatske svoj dolazak najavili i gosti iz Slovenije, Makedonije i BiH.

U programu će biti za svakoga ponešto: najmlađima pripada jutarnji dio vikend programa, odraslima popodnevni, a ponajbolje maskirani posjetitelji će moći i do nagrada iz fonda vrijednog oko 70 tisuća kuna. Tradicionalno će svoje šaljive dekoracije predstaviti i lokalni mjesni odbori, a pročelja zgrada krasit će vizuali koje su osmislili majstori karikatura Nik Titanik i Niko Barun, u duhu političke satire.

Večeri su ispunjene glazbenim gostima na središnjoj pozornici na Trgu kralja Tomislava i u fašničkom šatoru. Između ostalog, nastupaju Opća opasnost, Jacques Houdek, Maja Šuput, Žiga i bandisti, Kawasaki 3p i mnogi drugi. [PD]

Cjelokupni program pogledajte ovdje.

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori