{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
01. Ožujak 2014. 22:10

Eko Zelina održala redovnu skupštinu

Nakon 13 mjeseci postojanja, što ju čini jednom od najmlađih udruga na području Prigorja, Udruga Eko Zelina održala je svoju prvu  redovnu skupštinu. Prostorije koje su joj  nedavno  dane na korištenje  od Grada Svetog Ivana Zeline, bile su premale da prime sve članove i goste koji su stigli u velikom broju pa su se ekolozi premjestili u susjednu prostoriju zelinskih umirovljenika.

Sjednici su prisustvovali brojni uzvanici, a među njima i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, koji je pohvalio rad udruge te istaknuo kako su rezultati koji su postignuti  u kratkom vremenskom razdoblju jednaki onima koje bi netko drugi možda postigao tek nakon 13 godina. I on sam je sudjelovao u nekoliko ekoloških akcija i događanja te je istaknuo kako će Grad i dalje podržavati Eko Zelinu i rado surađivati s njima.

Rad udruge pohvalila je i ravnateljica javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije prof.  Martina Glasnović te iskazala volju i želju za daljnjom suradnjom. Posebno je pohvalila ideju Udruge o osnivanju Eko registra koji će objediniti sve lokalitete, inicijative i eko proizvođače s ovog područja te istaknula kako je to prvi takav projekt kojeg je jedna ekološka udruga osmislila i predstavila. Registar je samo jedan od desetak projekata koje Eko Zelina planira provesti u ovoj godini. Naglasak će još biti stavljen na obilježevanje Dana zaštite voda i šuma, projekt u suradnji s UNDP-om „Jedan sat za planet zemlju“, obilježavanje Dana planete Zemlja, Lonja, selektivno skupljanje otpada – Cerovka, pokretanje eko telefona za građane, trasiranje poučne eko staze Biškupec-Kladeščica, obilježavanje Europskog tjedna kretanja te brojne druge akcije tijekom godine. Sudeći prema dosadašnjim rezultatima, svi su se prisutni složili u ocjeni da će sve to biti uspješno realizirano, jer kako sam predsjednik eko udruge Mladen Miko kaže, „sve se može, kad se hoće“.

Eko Zelina je neprofitna, nevladina i nestranačka udruga za zaštitu prirode i okoliša. Teži ekološki i socijalno održivom društvu na lokalnoj i globalnoj razini u kojem građani kroz sudjelovanje i suradnju čuvaju prirodu i okoliš te postižu višu i prihvatljivu razinu kvalitete života i suživota s prirodom. Udruga danas ima 60-ak stalnih članova, a svi novi članovi, ljubitelji prirode i zaštite okoliša su dobro došli u nastojanju da život u Prigorju bude ljepši, zdraviji i kvalitetniji. [NK]

 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori