{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
11. Rujan 2018. 10:37

21. Zelinska kestenijada

Kestenijada u Svetom Ivanu Zelini postala je nezaobilazno događanje za sve ljubitelje prirode i kestena, a održava se u nedjelju 14. listopada na Kladeščici.

Uz pečene kestene, posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda: kolači od kestena, gljivarski i lovački kotlić te roštilj, a moći će uživati i u raznim sportskim igrama, jesenskoj gljivarijadi te druženju uz živu glazbu, poručuju organizatori.

Već tradicionalno, udruga „Fit Forma“ organizira pješačenje, a Klub „SIC“ biciklijadu na Kladeščicu. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking), te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica. 

Gljivarska udruga „Amanita“ organizira jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici, a lovačko društvo “Srndač“ u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači. Prijave se primaju do 10. listopada na broj 0989823705 (Zdravko) ili 012061 808 (TZG Sv. Ivan Zelina).

Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta. Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održati će u 12:00 h nastup tradicionalnih plesova. Udruga „Srce” će na svom štandu prezentirati i prodavati svoje radove kao i domaće slastice.
I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena.

Uz pečene kestene očekuje Vas bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, lovački kotlić, roštilj, kolači od kestena, a za dobru zabavu pobrinut će se Mladen Kos. Sve to možete probati na vrhu Zelinske gore – Kladeščici, gdje vas očekuju vrijedni članovi Udruge “Amanita”.

“Pozivamo Vas da u što većem broju dođete pješice ili na biciklima kako bi kroz rekreaciju vaš boravak u prirodi bio još ljepši. One koji ipak idu motornim vozilima molimo da ne idu od 10.30-12.00 h kako bi naše organizirane skupine rekreativaca koji kreću u 10.00 h s Trga Ante Starćevića nesmetano stigle na vrh Kladeščice” pozivaju organizatori.

Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika bit će zatvorena za sva vozila od 9.00-16.00 sati.

Organizatori kestenijade su Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina i Gljivarska udruga “Amanita”, a pokrovitelji Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija. Organizatori pozivaju posjetitelje da taj dan ostave svoja motorna vozila i na Kladeščicu dođu pješice ili biciklom. [PD; Foto: TZ]

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori