{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
15. Listopad 2018. 09:26

Boravak u prirodi uz pečene kestene, bogatu gastronomsku ponudu i živu glazbu

21. Zelinska kestenijada održana 14. listopada 2018. godine na Kladeščici okupila je velik broj posjetitelja koji su uz pečene kestene i roštilj, mogli probati i domaće slastice, kao i uživati u druženju s obitelji i prijateljima na svježem zraku.

Mnogi posjetitelji su na Kladeščicu stigli pješke. Tako su se uz već tradicionalnu rutu kroz Biškupec, mnogi odlučili za put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica, kako bi izbjegli motorna vozila. Uz domaće, na Kestenijadu su stigli brojni posjetitelji iz Zagreba, Marije Bistrice i okolice, čak i iz Zadra, koji su prekrasan sunčan i topao dan iskoristili za druženje i boravak u prirodi.

Na Kestenijadi Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela je uz nekoliko odabranih vrsta piva, predstavila i pivo s kestenom. Klub zelinskih biciklista SIC organizirao je biciklijadu, a Moto i Offroad klub Sveti Ivan Zelina tradicionalno druženje kod Fajsine kleti. Gljivarska udruga “Amanita” organizirala je jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici, a lovačko društvo Srndać u lovačkom domu na Kladeščici natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održao je nastup tradicionalnih plesova, a Udruga “Srce” prezentirala i prodavala svoje radove, kao i domaće slastice. Posjetiteljima se predstavila Udruga “Ruka prigorska”, a za dobru zabavu pobrinuo se Mladen Kos.

Organizatori kestenijade su Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina i Gljivarska udruga “Amanita”, a pokrovitelji Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija. [KM, MM]

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori