{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
30. Rujan 2019. 11:59

Prvi oldtimer skup u Zelini okupio brojne ljubitelje automobila

Novoosnovani Oldtimer klub Sveti Ivan Zelina je u subotu 28. rujna 2019. organizirao prvi oldtimer skup starodobnih vozila i simpatizera u samom središtu grada, u sklopu kojega su sugrađani i ostali zainteresirani posjetitelji s veseljem razgledavali vozila, kao i uživali u cjelodnevnom druženju.

„Ideja za osnivanjem kluba rodila se upravo iz razgovora o oldtimerima 12 prijatelja koji već godinama u Svetom Ivanu Zelini posjeduju takva vozila i restauriraju ih iz hobija. Radi lakše razmjene ideja i iskustava, ali i druženja osnovali smo 15. lipnja 2019. klub te došli na ideju da organiziramo prvi skup i da se predstavimo Zelini kao jedan pravi klub, koji stvarno misli ozbiljno,“ kazao je Damir Bičak, predsjednik Oldtimer kluba Sveti Ivan Zelina.

Svoje oldtimere predstavili su brojni sugrađani među kojima i Jura Štorga, vlasnik dvije prekrasne bube. Njegova ljubav prema bubama rodila se još davnih godina. Najprije je u njihov dom stigla bijela buba, koja je bila u veoma lošem stanju. Kako kaže, sređivali su ju dvije godine, a prije pet godina potpuno je obnovljena. Mnogo je u nju uloženo, a prvu svadbu odvozili su u Zagrebu. „Kasnije je došla ljubav za još jednom bubom koju možemo voziti svi u obitelji. To je crvena buba koja ovih dana putuje za Njemačku. U odličnom je voznom stanju, a s njom smo upoznali Hrvatsko zagorje, seoske turizme, ali i Opatiju, Pulu, Rovinj, Buzet i dalje ćemo nastaviti naše putovanje“ kazao je Štorga koji je inače član VW kluba Hrvatsko zagorje, ali će se vrlo rado priključiti Oldtimer klubu u Zelini, kojemu želi puno sreće i mnogo članova.

Vjerujemo da će novoosnovani Oldtimer klub Zelina zaista imati sreće, budući da se predstavio u sjajnom svjetlu. Prvi oldtimer skup okupio je više od 25 vozila iz Zeline i uže okolice, a i odaziv posjetitelja je bio dosta dobar. Stigli su ljubitelji automobila iz Krapine i Adamovca, a budući da je odaziv bio velik, iz kluba ozbiljno razmatraju već za iduću godinu organizirati pravi oldtimer susret. 

„Ciljevi udruge Oldtimer kluba Zelina su promicanje, razvitak, unapređenje, sakupljanje te očuvanje svih vrsta cestovnih vozila kako bi se spriječilo njihovo propadanje i uništavanje, kao i njihovo predstavljanje. Djelatnosti su s tim povezane, a neke od njih su okupljanje u članstvo, što je trenutno prioritet. Klub će se vjerojatno brojčano proširiti. Tu je i organiziranje susreta simpatizera, vozača starodobnih vozila za sljedeću godinu, a u planu nam je i organizirati panoramske vožnje gradom. Zelina je predivan kraj, ima vinske ceste pa se nadamo da će to postati još jedna nova turistička atrakcija u Zelini,“ zaključio je predsjednik kluba Damir Bičak. [PD]

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori