{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
18. Siječanj 2016. 06:55

Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini

Početak nove vinogradarske godine ili „Vincekovo“ obilježit će se 22. siječnja 2016. godine u Vrtačama, a domaćin ovogodišnje manifestacije u Svetom Ivanu Zelini bit će Udruga vinara i vinogradara „Brina“.
Program će početi u 14 sati Svetom misom posvećenom sv. Vinku đakonu u kapeli sv. Duha u Vrtačama u sklopu koje će se blagosloviti vinogradi. Potom, u 15 sati održat će se rezanje i zalijevanje trsova u skladu s starim narodnim običajima zelinskog kraja, a običaj će upriličiti Hrvatsko pjevačko društvo Zelina. U 16 sati, slijedi okrepa s kuhanim vinom i domaćim kobasicama uz nastup „Brina benda“. Prigodni običaji održat će se u vinogradu člana udruge „Brina“.
Organizatori manifestacije Vincekova u Svetom Ivanu Zelini su Grad Sveti Ivan Zelina, Turistička zajednica Grada Sveti Ivan Zelina te Udruga vinara i vinogradara „Brina“. [PD; Foto: Turistička zajednica grada Sv. Ivan Zelina]

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori