{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
18. Veljača 2014. 13:56

Zagrebački holding preuzima lokalnu vodoopskrbu?

Ne želimo da našom vodoopskrbom upravlja Zagreb i Zagrebački Holding, zajednički je stav i zaključak izvanrednog sastanka svih gradonačelnika i načelnika s područja Zagrebačke županije i župana Kožića.

Objavljeni konačni Nacrt prijedloga Uredbe o uspostavi uslužnih područja znači da bi gotovo svi vodoopskrbni sustavi koji se nalaze na području Zagrebačke županije trebali potpasti pod upravljanje Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga. Isto tako, apsurdno je da gotovo četvrtina stanovnika Hrvatske, više od milijun ljudi, bude korisnik jednog davatelja vodne usluge, a da su preostale tri četvrtine podijeljene na 18 uslužnih područja, ističe se u priopćenju sa sastanka te naglašava kako bi ova uredba dovela i do povećanja cijene vode.

Nacrtom prijedloga Uredbe, uslužno područje br. 7 obuhvaća Grad Zagreb, te sve gradove i općine u Zagrebačkoj županiji isključujući Grad Zaprešić i općine Bistra, Brdovec, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća koji su obuhvaćeni uslužnim područjem br. 6 koju čine svi gradovi i općine u Krapinsko-zagorskoj županiji. Nacrt prijedloga Uredbe objavljen je u petak 14. veljače ove godine na službenim web stranicama Ministarstva poljoprivrede, i bitno se razlikuje od onoga koji je prezentiran 19. prosinca 2013. godine u prostorijama Hrvatskih voda, kada je rečeno je kako bi na području Republike Hrvatske trebalo biti uslužnih područja koliko i županija, poručili su iz Zagrebačke županije. Ove nove izmjene su ih iznenadile, jer je Zagrebačkoj županiji bio prihvatljiv stari prijedlog, prema kojem je područje Zagrebačke županije posebno uslužno područje, osim grada Samobora, Svete Nedelje te općine Stupnik koji spadaju pod uslužno područje Zagreba, te općine Jakovlje, koja spada pod uslužno područje Krapinsko-zagorske županije.

Gradonačelnici, načelnici i župan Zagrebačke županije uputit će zajedničku primjedbu Ministarstvu poljoprivrede te apelirati na Vladu Republike Hrvatske da se ovakav Nacrt prijedloga Uredbe ne usvoji. [PD]

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori