{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
28. Veljača 2014. 14:40

Predstavljanje marke vina „Kraljevina Zelina“

Sve je spremno za manifestaciju „Dani Kraljevine Zeline u Zagrebu“ koja će se održati od 7. do 13. ožujka. Događanja će započeti u petak u 14 sati u Vinoteci Bornstein na Kaptolu, otvaranjem prve boce i predstavljanjem „Kraljevine Zeline“, berba 2013. godine. U 19 sati će se u istom prostoru predstaviti zelinski vinari na “Večeri zelinskih vina i vinara“. Tijekom tjedna Kraljevina Zelina će biti istaknuta u ponudi zagrebačkih vinoteka, a završno događanje je u četvrtak 13. ožujka u Wine baru Dobra vina u sklopu Green Gold Centra, gdje se od 17 do 22 sata organizira promocija i kušanje.

Zbog srednje alkoholnosti i naglašene kiselosti Kraljevina je izvrsno osvježavajuće vino, posebice ljeti. Pije se rashlađeno na 11°C, a s posebnim užitkom uz kuhanu i pečenu puretinu, piletinu, teletinu, janjetinu, svinjetinu te domaće prigorske specijalitete.

Kakvočom i rasprostranjenošću najpoznatija je s područja Svetog Ivana Zeline. Na poticaj Zagrebačke županije ova trgovačka marka se od 1999. godine proizvodi na gospodarstvima organiziranim u Udrugu proizvođača marke vina “Kraljevina Zelina”.[PD]

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori