{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
27. Veljača 2017. 06:19

Ima li smisla referendum o prodaji plinske mreže?

Građani Svetog Ivana Zeline posljednjih dana dobivaju pismo koje potpisuje Građanska inicijativa „Spriječimo prodaju plinske mreže“. U pismu ih se poziva da potpišu peticiju koja će se pokrenuti tijekom veljače i ožujka, a kojom će se tražiti raspisivanje referenduma na kojem bi građani, za koje se u pismu tvrdi da su vlasnici mreže jer su ju svojim sredstvima izgradili, iznijeli svoj stav o prodaji. Kao razlozi protivljenja prodaji navode se da je mreža nova, da je Zelina-plin stabilna tvrtka, da tvrtka može poslovati kroz prihod od mrežarine te da će budući kupac povećati iznos mrežarine, što će dovesti do smanjenja konkurentnosti privrede, otpuštanja radnika, pad standarda građana i u konačnici stagnaciju razvoja Svetog Ivana Zeline. Zanimljivo je da je pismo adresirano, dakle napravio je to netko tko ima pristup bazi podataka s imenima građana, ali nigdje nije jasno navedeno što je ta Građanska inicijativa i tko stoji iza nje.

A što o svemu kaže gradonačelnik Hrvoje Košćec? „Ja sam odmah na početku rekao da ćemo u prodaju ići pod uvjetom da dobijemo dobru cijenu i s ciljem da vratimo ljudima novce. Ugovore i svu vezanu dokumentaciju poslao sam na mišljenje Državnoj reviziji i čekamo njihov odgovor. Kao što znate, u arhivama sam otkrio veliku nepravdu, a to je da se građanima dvadeset godina tajila prava istina oko ugovora, da je nastupila zastara, da je grad dignuo kredit na 20 milijuna kuna, a samo 7 direktno utrošio za gradnju plinske mreže pa imamo tragikomičnu situaciju da popravak graba i košnju bankina iz tamo neke 1999. godine mi još uvijek otplaćujemo kreditom do 2022. godine.“ – izjavio je gradonačelnik Košćec i nadovezao se na pitanje referenduma koji najavljuje Građanska inicijativa: „Pokretanje referenduma je novi pokušaj prevare građana. I to od istih ljudi koji su vas već prevarili prije s ugovorima. Vidjet ćete da iza referenduma stoje oni za koje sam otkrio da su vas svih ovih godina lagali, kao što ćete vidjeti da će na mjestima gdje sada stoje oni STOP plakati uskoro biti jedan od kandidata za gradonačelnika za lokalne izbore. To vam je sve podlo osmišljena igra, da se pod krinkom borbe za građane pokušaju instalirati novi političari. Da se Građanska inicijativa bori za vaša prava logično bi bilo da najprije dođu k meni na sastanak, a ne da najavljuju referendum kojim će zapravo skupljati potpise za svoju političku kampanju. Bilo kakav referendum nema nikakvog smisla, dok ne dobijemo mišljenje Državne revizije možemo li i pod kojim uvjetima vratiti novce građanima“ – izjavio je gradonačelnik Košćec. [RB; Foto: Prigorje.hr]

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori