{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
12. Ožujak 2014. 23:00

Jedna karta za autobus, tramvaj i vlak

Do kraja ovog mjeseca trebale bi biti objavljene detaljnije informacije projekta Integriranog prijevoza putnika (IPP) na području grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko Zagorske županije. Predstavit će ih konzorcijski partneri Verkehrplus GmbH i Željezničko projektno društvo d.d. koji su u sklopu javnog natječaja izabrani za izradu „Idejnog projekta organizacije putničkog prijevoza“, odnosno konzorcijski partneri Verkehrplus GmbH, Željezničko projektno društvo d.d., BSL Transportation i Mobilité, koji rade na prijedlogu tarifno naplatnog sustava za ovaj model. Sustav integriranog prijevoza putnika trebao bi prema najavama zaživjeti do 2018. godine.

U osnovi se radi o modelu organizacije prijevoza u kojem su prigradska željeznica, autobusi i tramvaji objedinjeni u zajednički sustav prijevoza putnika i tarifne unije u određenoj regiji, što znači da će jedna karta vrijediti kod svih operatera i prijevoznika. Naime, ideja projekta jest da putnici kupnjom jedne karte mogu doći do željenog odredišta putujući autobusom, vlakom i tramvajem, čime će karte biti jeftinije, a informacije o povezanosti pojedinih linija bit će dostupnije i pravodobne. Postavit će se veliki broj zajedničkih stajališta na kojima se zaustavljaju različite vrste javnog prijevoza te je lako moguće brzo presjedanje, s polascima sa svakog stajališta u pravilnim vremenskim razmacima (npr. svakih 10, 20, 30, 60 minuta itd.)

Inicijativa je pokrenuta devedesetih, 2006. godine je napravljena studija, a 2012. godine je potpisan sporazum o integriranom prijevozu dviju županija i grada Zagreba. Sporazumom je definiran i omjer učešća financiranja 60:25:15 (Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska županija), a za izradu gore spomenutih Idejnog projekta organizacije integriranog prijevoza putnika i Idejnog projekta tarifno naplatnog sustava za integrirani prijevoz putnika, dosad je već uloženo 1.250.000,00 kuna. Jedna od bitnih stavki ovog projekta je i osnivanje zajedničke tvrtke koja će, realizirati investicijske projekte u fazi projektiranja i građenja na temelju početnoga zajedničkog financiranja grada Zagreba sa 60 posto, Zagrebačke županije s 25 posto te Krapinsko-zagorske županije s 15 posto.

Inače, prema najavama, ukupna investicija koja uključuje i fizičku komponentu same modernizacije željeznica i terminala te drugi dio koji dio uključuje informatizaciju trebala bi se financirati sredstvima EU fondova. Europska unija u svojim strateškim smjernicama potiče razvoj sustava javnog prijevoza, jer on pruža brojne prednosti nad prijevozom isključivo automobilima i to u vidu manjeg zagađenja, veće energetske učinkovitosti, veće prometne sigurnosti i sl.. Također, pružanje optimalnih usluga javnog prijevoza pozitivno utječe na ruralne regije, odnosno zaustavlja iseljavanje u velike gradove, čime se stvaraju uvjeti za dugoročno održivo planiranje regija. Istraživanja su potvrdila da ljudi sele u velike gradove ponajviše zbog činjenice da ne mogu povoljnim, javnim prijevozom putovati u veća naselja zbog posla, školovanja, rekreacije i ostalih potreba. S druge strane gradovi su suočeni s doseljavanjem većeg broja stanovnika što otežava urbano planiranje pa bi ulaganje u ovakav sustav mogao imati višestruke benefite. [MD]

 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori