{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
28. Ožujak 2014. 14:40

4. Izložba bučinih ulja Sjeverozapadne Hrvatske

U Županijskoj palači u Varaždinu otvorena je 4. po redu izložba bučinih ulja Sjeverozapadne Hrvatske, u organizaciji Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Na izložbi se predstavilo ukupno 25 proizvođača s 30 uzoraka bučinog ulja. Od toga je podijeljeno 6 zlatnih medalja - OPG Ivanuš iz Međimurske županije, OPG Gorup iz Krapinsko-zagorske županije, OPG Županić iz Varaždinske županije, Uslužna uljara „Ivanuša“ iz Međimurske županije, OPG Dario Bunjevac iz Zagrebačke županije i OPG Just iz Međimurske županije, kao i 10 srebrnih i 8 brončanih medalja.

„Svake godine smo aktivni na izložbi i uvijek osvojimo neku nagradu. Na izložbi se znaju sklopiti i neki poslovni kontakti, a bitno nam je da ljudi čuju za nas. Nebi se time bavili da nije isplativo, ali s obzirom na način proizvodnje bučino ulje je malo podcijenjeno u odnosu na maslinovo. Mi svake godine moramo sirovinu saditi i tretirati iznova, veliki je to posao“ – izjavio je Darian Just, dobitnik zlatne medalje.

Prije samog predstavljanja rezultata izložbe, prisutnima se obratio župan Predrag Štromar naglasivši kako je u Varaždinskoj županiji desetak proizvođača bučinog ulja kojima Županija pomaže prilikom kupnje opreme s iznosom od 20 tisuća kuna. “Pomagati ćemo im i dalje , a ja pozivam sve poljoprivredne proizvođače koji idu u bilo kakvu investiciju da se obrate Županiji za pomoć. Drago mi je da nam se u organizaciji ove godine pridružila i Zagrebačka županija u kojoj je također svakim danom sve više proizvođača bučinog ulja. Siguran sam da bučino ulje ima budućnost na tržištu, a ova izložba i ocjenjivanje se radi kako bi se vidjeli sastojci i kvaliteta tih ulja, a čuli smo da se kvaliteta jako podigla”  zaključio je župan Štromar.

Ispred palače su bili postavljeni štandovi na kojima se moglo degustirati bučino ulje, ali i razni slatki i slani kolači koji sadrže buču. [PD]

 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori