{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
02. Veljača 2014. 22:50

Bedenica među najboljima u Hrvatskoj

Jutarnji list je krajem siječnja objavio rezultate svog velikog istraživanja gradova i općina u kojima se najbolje živi te napravio rang listu onih koje su u zadnjih deset godina zabilježili najveći rast zaposlenih i kupovne moći.

Analizirano je ukupno 549 gradova i općina. Podaci pokazuju kako je kupovna moć građana strelovito rasla od 202. do 2008. godine, čak više od 50%. Međutim, kriza koja se u Hrvatskoj realno počela osjećati tek 2009. pojela je na razini države sav rast ukupne kupovne moći ostvaren u dobrim godinama. Obrađeni podaci pokazuju i kako su velike razlike u standardu, zaposlenosti i kupovnoj moći diljem Hrvatske, da se u velikim gradovima bolje zarađuje više nego na selu, a da je život ipak najkvalitetniji u manjim mjestima blizu velikih gradova. Zbog jeftinijeg života sve više ljudi seli se u okolicu gradova, rade u gradu, a plaćaju porez svojoj općini i na taj način podižu kvalitetu života u njoj. U 282 grada i općine kupovna moć, navodi Jutarnji list, je pala više od državnog prosjeka, u 34 je pala manje od državnog prosjeka, a rasla je samo u 193 grada i općine. A među ovih 193 pozitivna primjera i to na odličnom 12. mjestu nalazi se općina Bedenica. U postocima, je u periodu 2002. -2012. godine u Bedenici zabilježen 28,47% rast broja radnika i 12,43% rasta kupovne moći. [PD]

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori