{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
03. Veljača 2014. 20:31

LAG Prigorje ponovno podbacio

Na 2. natječaju za mjeru 202 u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ocijenjeno je ukupno 26 važećih prijava LAG-ova, o čega su dva bila i s područja Prigorja: LAG Prigorje i LAG Prigorje-Zagorje.

LAG Prigorje, sa sjedištem u Križevcima i u drugom pokušaju prijave na ovaj natječaj ponovno je podbacio skupivši samo 77 bodova. U sklopu ovog LAG-a je do nedavno bio i grad Sveti Ivan Zelina, ali je s promjenom vlasti odlučio izaći objasnivši to nizom argumenata o neučinkovitosti i neperspektivnosti ovog LAG-a. Bio je to predmet bornih rasprava na gradskom vijeću gdje su najprije vijećnik Žigrović, pa onda i Ćurko, koji je obnašao i funkciju predsjednika LAG-a Prigorje, prozivali gradonačelnika Košćeca da ne zna što radi kad je predložio istupanje Svetog Ivana Zeline iz LAG-a Prigorje. Košćec im je odgovorio kako u dvije godine apsolutno ništa nije bilo napravljeno te objasnio da ne nema čvrstih i logičnih veza zašto bi Zelina bila u zajednici s Križevcima. Umjesto toga Košćec je predložio osnivanje novog LAG-a od strane Svetog Ivana Zeline i Općine Bedenica. Činjenica da je LAG Prigorje loše ocijenjen i nije dobio potpore kroz mjeru 202 idu u prilog procjeni gradonačelnika Košćeca.

Sasvim drugačija situacija je sjeverno od Svetog Ivana Zeline. Lokalna akcijska grupa „Prigorje-Zagorje”-LAG PRIZAG, među 12 je hrvatskih LAG-ova, koji su odabrani na temelju 2. Javnog natječaja za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 202. Za provedbu ove Mjere, koja obuhvaća pripremu i provedbu lokalnih strategija ruralnog razvoja, LAG-u je odobreno ukupno 900.000,00 kn za 2014. i 2015. godinu, odnosno 450.000,00 kn na godišnjoj razini, od čega 720.000,00 kn otpada na sredstva EU, a Republika Hrvatska participira sa 180.000,00 kn.

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori