{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
16. Siječanj 2021. 21:34

A2 store – nova IT trgovina u Zelini

Ohrabrujuće zvuči svaka vijest koja govori o pokretanju nekog vlastitog biznisa. Zbog toga smo se i mi oduševili kada smo čuli da je naš sugrađanin Alen Antolković odlučio hrabro u doba ove koronakrize otvoriti u Svetom Ivanu Zelini prodavaonicu informatičke opreme. Posjetili smo ju na dan otvorenja, na adresi Zagrebačka 44, preko puta skretanja za Biškupec. U skladu s epidemiološkim mjerama poslovni partneri i gosti pozvani na otvorenje izmjenjivali su se svakog sata, a ja sam  s Alenom porazgovarao neposredno prije otvorenja.

Kako je se odlučio na pokretanje vlastitog posla? „Nakon deset godina provedenih u IT sektoru, odlučio sam se za promjenu. Zaposlio sam se u tvrtki Kroko proizvodnja i razvoj d.o.o., u Svetom Ivanu Zelini, na radnome mjestu tehničke podrške. Osim podrške za računalne sisteme, radio sam na prijavi projekata za financiranje iz fondova EU, od kojih smo jedan i realizirali. Isto tako, radio sam na dokumentaciji potrebnoj za ISO9001 i ISO14001 sustave kvalitete, za koje sam položio ispit te postao ovlašteni auditor sustava kvalitete. Budući da sam uspješno obavljao sve te poslove, bilo mi je žao da ne probam sa vlastitim poslovanjem. Tako je nastala tvrtka A2 IT d.o.o. koja se primarno bavi implementacijom i održavanjem IT sustava te servisom prijenosnika, računala, monitora i ostale IT opreme. Ovdje će biti i prodavaonica informatičke opreme, u kojoj će se pronaći ponuda Xiaomi uređaja, osobnih i prijenosnih računala, računalnih komponenata i periferije. Sama prodavaonica će se zvati A2 STORE, kao i webshop koji je u fazi razvoja, a planiramo ga otvoriti početkom 3. mjeseca.“

A planovi za dalje, pitao sam Alena. „Svakako imam puno  planova za budućnost, ali ih još držim za sebe. Ono što za sada mogu najaviti su uz prodaju uređaja i opreme i, usluga servisa, održavanje IT sustava. U pregovorima sam i o partnerstvu s jednim teleoperaterom, ali to kada dođe vrijeme.“ Više informacija možete potražiti u trgovini A2 STORE ili na www.a2it.hr. [Radovan Brlečić; foto RB]

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori