×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 581
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

"KAJ v Zelini '17."

"KAJ v Zelini '17."

Festival "KAJ v Zelini '17", posvećen 36. Recitalu suvremenog kajkavskog pjesništva »Dragutin Domjanić«, trajati će od 25. do 27. svibnja u Pučkom otvorenom Učilištu Sveti Ivan Zelina koje je i organizator ovog događanja.

Ovaj festival je skup književnih, glazbenih, likovnih, folklornih, kazališnih i sakralnih sadržaja te su Recital, promocija zbirke najboljih pjesama, "Kajkavski florilegij", pjesničke večeri i izložbe smo neki od bogatog sadržaja ovog Festivala.
Na natječaj 36. Recitala odazvalo se 140 autorica/autora s ukupno 569 pjesama te je to najveći odaziv dosad. Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: dr. sc. Ivo Kalinski (predsjednik), prof. dr. sc. Joža Skok i dr. sc. Božica Pažur, odabralo je 76 pjesama za objavu u zbirci pjesama 36. Recitala od kojih će 30 biti javno izvedeno 27. svibnja na završnoj večeri Recitala.
Kako poručuju iz POU Zelina: "Živa kajkavska književna riječ svetkuje se med „Zelenim bregima Zeline” od 1970. godine. Popis sudionika te broj i kvaliteta radova koje čuvaju zbirke pjesama zelinskih Recitala, čine ovo događanje središnjim i najmjerodavnijim kajkavskim pjesničkim događanjem u nas!"
Pokrovitelj ovog događanja je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a supokrovitelji su Zagrebačka županija i Grad Sveti Ivan Zelina.
Detaljan program, popis izabranih pjesama, sudionika i sve ostale informacije možete pronaći na http://www.pou-zelina.hr/recitali.html . Ulaz na sva događanja je slobodan. [EDŽ, Foto: POU Zelina]

na vrh članka