prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Viteški turnir, Izložba vina i Svetoivanjski dani sele se na bazene

Viteški turnir, Izložba vina i Svetoivanjski dani sele se na bazene

Svetoivanjski dani, Izložba vina kontinentalne Hrvatske, Motorijada i Viteški turnir – sve ove manifestacije će se ove godine održati na prostoru zelinskog rekreacionog centra, odnosno bivših bazena. Jučer je održan prvi sastanak predstavnika grada Sveti Ivan Zelina i udruga koje su organizatori ovih manifestacija, a razgovaralo se najviše o idejnom konceptu i najboljim tehničkim i logističkim rješenjima oko pripreme prostora.

Za motoriste ovo i nije neka promjena, jer oni ovaj prostor koriste neprekidno već dugi niz godina. Novost je međutim izdvajanje Izložbe vina kontinentalne Hrvatske kao zasebnog događanja i seljenje zabavnog programa Svetoivanjskih dana na prostor bazena.

Također, nakon sedam godina provedenih u Svetoj Heleni, udruga Vitezovi zelingradski odlučila je svoj Međunarodni viteški turnir preseliti na novu lokaciju. Odluka o tome donesena je već prije nekoliko mjeseci, a s obzirom da se radi o međunarodnom turniru i događanju koji privlači više tisuća posjetitelja, Vitezovi Zelingradski su već krenuli s promotivnom kampanjom, kojom promoviraju turnir i novu lokaciju na kojoj će ponuditi više novih sadržaja.

Viteški turnir je i prva manifestacija kojom započinju događanja, a održat će se od 23. do 25. svibnja ove godine. Vikend nakon toga, od 30. svibnja do 1. lipnja na rasporedu je motorijada. Nakon toga, od 6. do 8. lipnja slijedi Izložba vina kontinentalne Hrvatske, koja je ove godine izdvojena iz programa Svetoivanjskih dana. Slijedi jedan slobodni vikend, nakon čega će od 21. do 24. lipnja biti organizirani Svetoivanjski dani. Dio događanja poput izložbi i drugih kulturnih sadržaja biti će i dalje u sklopu gradskih institucija, ali ono veliko zabavno događanje s koncertima seli na prostor bazena.

Zajedničko svim ovim manifestacijama je da će na prostoru bazena biti postavljen veliki šator od najmanje 800 kvadrata. Radovi na pripremi prostora počinju vrlo skoro i u prvom planu će biti čišćenje i sigurnosne mjere, s obzirom da je lokacija niz godina bila zapuštena. Rješenje za problem praznih bazena, najvjerojatnije će se riješiti postavljanjem ograde. [MD]

na vrh članka