×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 581
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Sv. Ivan Zelina

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Sv. Ivan Zelina

Počeo je Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja manifestacija je posvećena enciklopedistici pod motom „Sve na jednom mjestu“.

U knjižnicama diljem Hrvatske održava se niz programa kako za djecu tako i za odrasle. Evo što će se događati u Gradskoj knjižnici Sveti Ivan Zelina u tom razdoblju.

  • Od 17. do 20. listopada u suradnji s Udrugom Srce i prvim razredima OŠ Dragutina Domjanića organizirat će se čitanje i razgovaranje o bajkama. 
  • 24. listopada na gradskoj razini provest će se Natjecanje u čitanju naglas za djecu od 3. do 8. razreda osnovne škole.
  • 27. listopada u 18 sati Ivana Plechinger predstavit će svoju knjigu „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“ u kojoj govori kako dalje nastaviti radosno kroz život nakon što prođete kroz bolest i ostanete bez onih koje volite.
  • 9. studenoga u 18 sati u goste dolazi Goran Blažević s Putopisnim predavanjem pod nazivom „Solidarity Walk 4km/h“ donosi priču o putovanju pješice dugom preko 3000 kilometara. Iskustva sa svog petomjesečnog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim.“
  • 10. i 11. studenoga učenici prvih razreda će se i moći besplatno upisati u knjižnicu povodom Dana hrvatskih knjižnica.
  • 10. studenoga gostuje dječja spisateljica Gordana Lukačić, koja će organizirati druženje pod nazivom „Čajanka u knjižnici“, po predlošku iz svojih slikovnica.
  • 13. studenoga za učenike viših razreda organizirat će se susret s Majom Brajko-Livaković, koja se u svojim knjigama bavi temama odrastanja i namijenjena je tinejdžerima.
  • 14. studenoga u 18 sati gostuje Nada Rocco, hrvatska glumica, ali i zagovornica zdrave prehrane i života u skladu s prirodom. U svojoj knjizi, “Moje sirove strasti”, piše o prehrani temeljnoj na sirovoj hrani.

Za one zaboravljive: od 23. do 27. listopada i od 6. do 11. studenoga povrat knjiga bez naplate zakasnine. [PD; Foto: Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina]

 

na vrh članka