prigorjehr-regionalni-portal
Menu

37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"

37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"

37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" održat će se u subotu, 21. listopada 2017. godine, u dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina s početkom u 10 sati.

Program počinje u 9 sati svečanim prijemom mladih pjesnika, roditelja i voditelja u Gradskoj vijećnici, a sam recitalni program (izvedbe pjesama) bit će upriličen u Dvorani "Kraluš" u 10 sati.

Na natječaj Smotre odazvale su se 92 škole s ukupno 523 nove dječje kajkavske pjesme. Radove je poslalo 450 učenika uz mentorstvo 142 voditelja.

Zastupljeni su svi kajkavski krajevi pa će i ovogodišnja Smotra biti festival zajedništva u različitosti - promocija jezičnog bogatstva kajkavaca.

Osim najmlađih pjesnika, u programu sudjeluju: mali i veliki glumci, pjevači, glumci, likovni umjetnici, a za kraj, zelinsko Učilište časti sve sudionike i goste kino projekcijom crtića "KRALJ I PTICA" snimljenom prema poznatoj priči Hansa Christiana Andersena.

Smotra se održava pod pokoviteljistvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i pod supokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Sv. Ivan Zelina, a u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina.

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a više informacija o Smotri možete saznati na poveznici. [PD; Foto: POU Sv.Ivan Zelina]

na vrh članka