{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
15. Ožujak 2014. 23:00

Napeti kriminalistički romani iz Komina!

Na naše pitanje čitaju li Zelinčani knjige, dobili smo vrlo zanimljiv odgovor – ne samo da čitaju, nego ih i pišu! Kao potvrda toga, stigla je pozivnica na predstavljanje 71. po redu knjige u ediciji Male biblioteke "Dragutin Domjanić" - putopis "Istarski puti opet i iznova" autora Radovana Brlečića, koja će biti promovirana u četvrtak, 20. ožujka 2014. u Gradskoj vijećnici Sv. Ivan Zelina s početkom u 19 sati. pak, moramo priznati da nas više od Brlečića iznenadila sljedeća poruka: „Poštovani, moje ime je Mario Šoštar i autor sam četiri romana: Mikrofilm, Državni prijatelj broj 1, We Come One! i Element. Sve informacije o meni i romanima možete pronaći na http://www.mariosostar.com, a naravno stojim vam na raspolaganju za bilo kakvo pitanje vezano uz moje knjige“.

Kad smo se počeli dopisivati s gospodinom Šoštarom, nismo ni slutili da se iza naslova ovakvih kriminalističkih romana krije naš sugrađanin iz – Komina. Prvi album objavio je prije samo dvije godine, a inspiraciju za sva svoja djela pronalazi u brojnim doživljajima iz. Puno je putovao što dokazuju i slike koje nam je poslao: Đavolja vrata, Pustinja Rub al Khali, fotografija ispred vatrogasnog vozila u New Yorku. Upravo su deseci proputovanih zemalja, ljudi različitih profila i karaktera poslužili Mariju da napiše četiri romana, za koje dobiva samo pozitivne kritike i pohvale u brojnim recenzijama. Uzbudljiva i napeta proza i njegov specifičan stil rezultat je velike količine podataka prikupljenih tijekom života te želje da čitateljima prenese ne sasvim imaginaran i nemoguć svijet. Teme i radnje romana su napete i lako ih možemo zamisliti kao radnje napetih akcijskih filmova .

U najnovijem romanu naziva Element koji je objavljen početkom ove godine, nastavlja se radnja iz prve knjige Mikrofilm. U središtu zbivanja je glavni junak Mario Beck, međunarodni špijun i svjetski putnik. Radnja romana počinje u vrijeme kada je Afganistan bio pod okupacijom SSSR-a. Ono o čemu autor razmišlja u ovom djelu je povijest drugačija od one koju mi poznajemo, odnosno što bi se desilo da Treći Reich nije sasvim poražen u Drugom svjetskom ratu. Priča svoj nastavak dobiva dvadeset godina kasnije kad je Beck poslan na rutinski zadatak u Afganistan, gdje se ubrzo nađe u vrtlogu događaja koji prijete svijetu kakvog danas poznajemo.

Mario Šoštar je za čitatelje Prigorje.hr portala odlučio pokloniti pet kompleta svojih knjiga. Sve što trebate je poslati nam svoje ime i prezime i adresu na info@prigorje.hr. Najbržih pet čitatelja poštom će primiti pakete knjiga. Požurite! [NK]

 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori