prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Proglašeni "Najčitatelji" za 2017. godinu

Proglašeni "Najčitatelji" za 2017. godinu

Grad Sveti Ivan Zelina i ove je godine organizirao izbor „Najčitatelja“ među učenicima osnovnih škola i učenicima srednje škole s područja grada Svetog Ivana Zeline te odraslim članovima gradske knjižnice. Cilj projekta je promicanje čitanja i razvijanje ljubavi prema knjizi te poticanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja posebice među djecom i mladima.

Uz Grad Sveti Ivan Zelinu, suorganizatori izbora Najčitatelja su Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina, Osnovna škola Dragutina Domjanića, Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog te Srednja škola Dragutina Stražimira, iz čijih se statistika posudbe dobivaju podaci o korisnicima s najvećim brojem posuđenih knjiga u prošloj godini.

„Čestitam svim Najčitateljima koji svojim primjerom pokazuju da knjiga nije samo predmet već nepresušni izvor spoznaja, zadovoljstva i mašte. Pogotovo je lijepo vidjeti da se ljubav prema čitanju i knjizi razvija kod djece i mladih, usprkos mnogim tehnologijama i pametnim uređajima kojima s danas okruženi i koji mogu biti veliki potrošač njihovog vremena. S pravom možemo biti ponosni na svakog od ovih naših Najčitatelja, a impresivno je što među njima ima i djece koji čitaju u prosjeku knjigu i pol tjedno“ – izjavio je gradonačelnik Hrvoje Košćec prilikom proglašenja Najčitatelja za 2017. godinu koje je 23. veljače 2018. godine s početkom u 12,00 sati organizirano u prostoru Gradske knjižnice Sveti Ivan Zelina. Tom prilikom su Najčitateljima uručene i nagrade - svaki je dobio posebnu plaketu sa statusom Najčitatelja, poklon paket knjiga, besplatnu jednogodišnju članarinu u gradskoj knjižnici te besplatne karte za kino projekcije po izboru u Kinu Zelina.

Najčitatelji za 2017. godinu u Svetom Ivanu Zelini su:

• Mihael Pale, 3.b – O.Š. D. Domjanića
• Dorotea Vidak, 3.c – O.Š. D.Domjanića
• Ema Barković, 3.a – O.Š. K.S. Đalskoga
• Mihaela Vladić, - O.Š. D. Domjanića
• Laura Pavlović, 8.b - O.Š. K.S. Đalskoga
• Domagoj Sever, 4.OG1 – S.Š. D. Stražimira
• Lorena Prugovečki, djeca do 4. razreda – Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina
• Tea Andričić, djeca od 5. do 8. razreda – Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina
• Nina Anđelković, srednjoškolci – Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina
• Stanka Koščak, u kategoriji odraslih čitatelja – Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina

Tea Andričić, učenica 5. razreda OŠ Dragutina Domjanića drugu je godinu zaredom proglašena Najčitateljicom. Još kao mala je počela čitati uz brata i sestru, a u knjigama je pronalazila nove svjetove i likove s kojima se i sama mogla poistovjetiti. Najviše voli čitati serijale i fantaziju, Harry Pottera i Percy Jackson. Drago joj je što je proglašena Najčitateljicom, a sviđa joj se i nagrada koju je dobila.

U programu proglašenja uz gradonačelnika Hrvoja Košćeca sudjelovali su još i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Branka Hođa, ravnateljica O.Š. D. Domjanića, Gordana Čosić, ravnateljica S.Š. D. Stražimira Martina Zerec, voditeljica knjižnice S.Š. D. Stražimira Maja Valjak, profesorica Orjana Radanović, ravnateljica Gradske knjižnice Valentina Dananić i voditeljica knjižnice O.Š. D. Domjanić Maja Hunjadi Barišić, voditeljica knjižnice O.Š.K.S. Đalski Nada Slišković. [PD]

na vrh članka