prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Zatvorena međunarodna izložba vinskih vrčeva i pehara

Zatvorena međunarodna izložba vinskih vrčeva i pehara

Uručivanjem nagrada zatvorena je u nedjelju Zelina 18 - 7. Međunarodna izložba vrčeva i pehara. Dva tjedna galerija Sv. Ivan Zelina bila je domaćin i jedan od organizatora izložbe, uz Ladicu Zagreb i maticu Hrvatsku iz Siska.

Jedinstvene u smislu da u tako maloj kulturnoj sredini kakva je Zelina izložba keramike postane tradicija na koju je u sedam godina postojanja učestvovanje prijavilo dvjestotinjak autora iz više od 14 zemalja. Ne samo iz zemalja okruženja Hrvatske; Slovenije, Švicarske, Bugarske, Češke, Italije, već i onih dalekih; poput Indije, Čilea, Španjolske Maroka Egipta, Estonije, Turske, Rusije, a zahvaljujući obitelji Žiljak, koja već dugi niz godina u svoju galeriju dovodi brojna imena afirmirana i ona koja će to tek postat iz svijeta slikarstva i kiparstva, autoru postave izložbe Hanibalu Salvaru i naravno samim umjetnicima.

Zlatnu plaketu ove je godine po izboru međunarodnog stručnog žirija dobio je Pinar Güzelgün iz Turske. Uz izložbu vrčeva i pehara za vino postavljena je i nova izložba slika Nade Žiljak, akademske slikarice koja je uvela u slikarstvo dualnu sliku pod nazivom InfraredART. Dvije nezavisne slike jedna vidljivu i druga sakrivena u njoj, a koju promatrač vidi tek uz pomoć infra- red kamere i monitora. Ako ste već propustili pogledat ovogodišnju izložbu vrčeva i pehara za vino, nam Zelinčanima sadržajno vrlo blisku, još možete razgledati izložbu Nade Žiljak Infared painting. [RB; Foto: RB]

na vrh članka