prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Svečano otvorena izložba Željka Bubala u Galeriji Kraluš

Svečano otvorena izložba Željka Bubala u Galeriji Kraluš

U Galeriji Kraluš u Svetom Ivanu Zelini u četvrtak 20. rujna 2018. godine svečano je otvorena izložba „Oči mora i škoja“ slikara Željka Bubala.

Izložbu je otvorio Danko Merin, kustos Galerije Kraluš, a dobrodošlicu okupljenima poželio je Mario Dukarić, zamjenik gradonačelnika Svetog Ivana Zeline.

Izložbom „Oči mora i škoja“ Željko Bubalo predstavio se zelinskoj publici koja se tom prilikom okupila u značajnom broju. Izloženo je mnogo prekrasnih radova autora uglavnom morskih motiva. Svaka slika donosi svoju priču, a odiše jedinstvenošću.

 „Manje sredine su puno elastičnije i puno životnije u priređivanju kulturnih događanja. Dogovor oko ove izložbe u Zelini brzo je postignut. Oduševljen sam prostorom, a domaćini su izuzetni tako da se ovdje osjećam vrlo ugodno. Svaki kraj ima svoju ljepotu. Uživao sam jutros gledajući zoru kako se budi, lagana izmaglica, obrisi stabala, nepregledna ravnica – kao da vidim tamo more“ – kazao je Bubalo.

Uz nazočnost autora, izložbu je predstavio i književnik Marijan Grakalić istaknuvši trud autora, njegovu posvećenost i vještinu u stvaranju kreacija.

U ime Grada Svetog Ivana Zeline okupljenima se obratio Mario Dukarić, zamjenik gradonačelnika koji je izrazio zadovoljstvo što je izložba postavljena u zelinskoj Galeriji Kraluš istaknuvši: "Iznimno mi je drago što ste unijeli dašak mora u našu Galeriju Kraluš. Izložbu će moći pogledati naši sugrađani prilikom odlaska u kino, kazalište ili na koncerte. Uživajte u izložbi“.

Izložba ostaje otvorena do 19. listopada 2018. godine. [KM]

na vrh članka