prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Mali Kaj v Zelini: 38. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"

Mali Kaj v Zelini: 38. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić"

38. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ održat će se u Svetom Ivanu Zelini u subotu 20. listopada s početkom u 10 sati. Smotra se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, supokrovitelji događanja su Zagrebačka županija i Grad Sveti Ivan Zelina, a organizator Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina.

Program smotre počinje u 9 sati u Gradskoj vijećnici svečanim prijemom uzvanika, promocijom zbirke pjesama „Se zmisliš?“ i prezentacijom primjera dobre prakse korištenja kajkavskoga jezika u osnovnim školama. Nastup najmlađih kajkavskih pjesnika počinje u 10 sati u Dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina. Na pozornici će autori izvesti 36 najboljih pjesama, a najuspješnijima među njima bit će uručene vrijedne nagrade, kao i njihovim mentorima. Književni program manifestacije upotpunjen je dramskim i glazbenim sadržajem u kojem sudjeluju učenici škola sudionica Smotre. Uz to će u maloj galeriji dvorane „Kraluš“ Pučkog otvorenog učilišta biti postavljena izložba dječjih likovnih radova koji ilustriraju pjesme u zbirci recitala, a u galeriji Kraluš prigodno bit će postavljena izložba slika „Mimesis svjetla“ akademskog slikara Davora Žilića.

Na natječaj ovogodišnje Smotre odazvalo se 87 osnovnih škola, sudjelovao je 401 učenik, 137 mentora, a na adresu organizatora pristiglo je ukupno 477 novih kajkavskih pjesama. O najboljim pjesama odlučuje stručni ocjenjivački sud u sastavu dr.sc. Ivo Kalinski, dr.sc. Božica Pažur i dr.med. Štefica Kamenarić - Filipović. Ulaz na događanje je slobodan i građani se pozivaju da u što većem broju podrže najmlađe kajkavske pjesnike. [PD]

na vrh članka