×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 585
JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 582
prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Mjuzikl o životu i djelu Sv. Antuna Padovanskog - Svetac svega svijeta

24. veljače 2019. u 19h u prostorijama Dvorane Kraluš izvest će se izvedba mjuzikla Svetac svega svijeta, koja progovara o životu sv. Antuna Padovanskog. U suradnji Ansambla Kolbe i Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina, gledatelji će moći uživati o mjuziklu koji prikazuje život sv. Antuna Padovanskog. 

“Kada je riječ o svetom Antunu, popularnom ‘Svecu svega svijeta’, usudimo se reći kako je riječ o svevremenskom svecu koji svojim životom i djelom i danas privlači mnoge generacije. Stoga ne začuđuje pojava jedinstvenog mjuzikla posvećenog upravo životu svetog Antuna. Iako nam se može činiti kako mnogo toga već znamo o njegovu životu, pisac libreta Nino Škrabe svojim specifičnim narativom gledatelje vodi u kontekst i duhovnu situaciju vremena u kojem odrasta mladi Fernando”, poručuju nam organizatori.

Početak mjuzikla započinje u jednoj od crkava posvećenoj upravo sv. Antunu Padovanskom gdje se zapravo često zaustavljaju hodočasničke, ali i turističke skupine koje pozorno slušaju biografiju i crtice iz života Antuna Padovanskog. Autori mjuzikla su Nino Škrabe i Branko Bardun, a redatelj je autor Robert Bošković. Mjuzikl će izvesti Ansambl Kolbe

na vrh članka