{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
09. Veljača 2020. 13:24

Predstavljena knjiga o Dragutinu Domjaniću

Većina nas, posebno prigorci i kajkavci, o Domjaniću pjesniku znaju mnogo. Osim same pjesnikove stvaralačke ostavštine o velikom pjesniku hrvatske moderne govore mnogi biografi i kritičari  osvrćući se uglavnom  na njegovu poeziju. Bibliografija Domjanića sadrži 22 izdanih  djela i više od 50  važnijih radova o Domjaniću iz pera autoriteta poput Krleže, Ujevića, AB Šimića, Šicla, Skoka, Kalinskog, Žmegača, Jembriha… O manje poznatom, ali ne i potpuno nepoznatom Domjaniću piše profesor dr. sc. Alojz Jembrih u svojoj novoj knjizi Dragutin Domjanić u novom svijetlu. Jedan od dvojice nakladnika ove nadasve zanimljive knjige, zelinsko Pučko otvoreno učilište izdanoj u Maloj biblioteci „Dragutina Domjanić“ kao 97 knjiga, upriličilo je ovih dana njezino predstavljanje. Knjigu su predstavili autor Jembrih i Vesna Bičak Dananić v.d. ravnateljica POU Sveti Ivan Zelina. Opsegom obimno djelo na 410 stranica podijeljeno  u 10 poglavlja i bogato ilustrirano iako pisana perom znanstvenika, lagana je za čitanje i laicima i dobro je došlo štivo svim onima koji bi željeli znati više o Karleku sinu i pjesniku  naše kajkavske domaje. (RB foto: RB)

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori