{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
11. Lipanj 2020. 14:46

Nagrada za najbolji vizualni identitet vina

Pjenušac vinarije Šimanović, Kostel Brut Nature, odabran je kao vino s najboljim vizualnim identitetom na ocjenjivanju u sklopu 52. izložbe vina kontinentalne Hrvatske održanom u Svetom Ivanu Zelini 4. lipnja 2020. U nastavku prenosimo i cjelovitu ocjenu stručnog žirija.

Pobjednička boca i cjelokupno likovno rješenje najbolje su korespondirali s tipom vina i cjenovnom razredu u kojem se nalazi, kao i tržišnoj niši kojoj je namijenjeno, a pritom je sa stanovišta dizajna boce riješena originalno, pedantno i na visokoj stručnoj razini. Na prednjoj etiketi se nalaze samo ključne informacije, zbog čega je boca pregledna i laka za razumijevanje glavnih poruka poput one o kakvom se tipu vina radi i tko je proizvođač.

Na stražnjoj etiketi se mogu pronaći ostale informacije od interesa kupcu. Na kapici koja prekriva čep i grlo boce istaknut je samo grb obitelji, izvedena je od kvalitetnog materijala, doprinosi otmjenosti izgleda, a nije napadna. Boja prednje etikete odgovara boji stakla i na kraju boji vina u boci. Osim naziva vina i proizvođača jasno je istaknuta i klasifikacija suhoće, to jest oznaka Brut nature koja podrazumijeva da je vino sasvim suho, bez dodatka šećera, što je vrlo važna informacija konzumentu.

Cjelokupni vizualni doživljaj nosi poruku da se radi o vinu za posebne prilike, namijenjenom restoranima i vinotekama, a kako vino i jest namijenjeno tom segmentu tržišta, dojam je da je cilj efektno i u potpunosti postignut.

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori