prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Seniori NK Donja Zelina srebrni na turniru u Nürnbergu

Seniori NK Donja Zelina srebrni na turniru u Nürnbergu

Seniori NK Donja Zelina osvojili su 2. mjesto na tradicionalnom 25. memorijalnom turniru u čast Hajdukovog viteza Slavka Bagarića održanom 8. srpnja u Nürnbergu.

Na turniru u organizaciji KSD Hajduk Nürnberg sudjelovalo je sedam momčadi u dvije skupine. Seniori NK Donja Zelina igrali su u Skupini A protiv KSD Hajduk Nürnberg I, SC Kühlenfels i SV Ornbau. U Skupini B snage su odmjerili KSD Hajduk Nürnberg II, FC Bosna i Megas Alesandros.

„Na poziv gospodina Damira Harača i Nikole Huzjaka, koji su prepoznali naš potencijal otputovali smo u Nürnberg. Svaka utakmica igrala se po pola sata, a prvi i drugi iz skupine su išli u polufinale. Odlično smo odigrali i zaslužili prvo mjesto u skupini. Ukupno smo odigrali pet utakmica bez poraza, nakon čega smo u finalu izgubili na penale od Hajduka Nürnberg. Momčadi su bile prilično kvalitetne, sve skupa bilo je poprilično intenzivno. S obzirom da su utakmice igrane svaka po pola sata bile su visokog intenziteta. Nakon napetih utakmica, najboljima su dodijeljene nagrade. Matija Antolković proglašen je najboljim vratarom turnira. Sretni smo jer smo doma donijeli dva pehara“ – poručuju iz kluba.

Uoči turnira seniori su pratili neizvjesnu utakmicu Hrvatske i Rusije, nakon koje su dugo u noć slavili s drugim Hrvatima u Nürnbergu. Tim više njihova sreća je bila još veća nakon što su osvojili 2. mjesto na turniru. U slobodno vrijeme prošetali su središtem Nürnberga i posjetili njegove znamenitosti. Kako poručuju iz kluba, bilo je to još jedno odlično iskustvo jer uz to što se poklopila i pobjeda Hrvatske reprezentacije i njihov nastup je bio jako dobar. Rodilo se jedno lijepo prijateljstvo, za koje se nadaju da će se i dalje nastaviti. Ujedno zahvaljuju Gradu Sveti Ivan Zelina na potpori za prijevoz i ostalim donatorima. [KM; Foto: NK Donja Zelina]

na vrh članka