{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
16. Rujan 2019. 11:51

Više od 300 biciklista uživalo u adrenalinskoj vožnji na Zelinskoj gori

Adrenalina na Zelinskoj gori ove nedjelje nije nedostajalo, reći će mnogi biciklisti, ali i posjetitelji koji su osim u biciklizmu, mogli uživati u prirodnom okruženju i dobrom društvu u Svetom Ivanu Zelini. 

Naime, u nedjelju 15. rujna 2019. je na Zelinskoj gori, mnogima poznatijoj kao Kladešćici, održan drugi enduro/trail FLOWDAY na Bregdown stazi u organizaciji Kluba SIC. Kako poručuju iz kluba, u krugovima brdskog biciklizma ova je staza već nadaleko poznata i prepoznata kao mjesto dobre zabave, a ekipa iz Zeline svake godine stazu nadopunjuje novim elementima i dijelovima. Deset godina rada na stazi je rezultiralo prošlogodišnjim prvim danom slobodnih vožnji, a ove godine oduševljenje nije bilo ništa manje, ističu.

Bregdown ekipa i njihov „bajadera“ kombi prepoznatljivi su gdje god da se pojave. Njihova pozitivna i dobra samostalna priča desetogodišnjeg truda i ulaganja je ove godine privukla više od 300 posjetitelja koji su mogli uživati u vožnji, ali i EXPO zoni na mjestu okupljanja. Okupili su se biciklisti od 10 do 60 godina, s istim žarom za brdskom vožnjom. Ove godine je prvi put nekoliko sudionika stazu vozilo na e-bikeovima, s potpomognutim elektro pogonom, a posebno se isticao domaći Greyp 6.3 iz tvornice Mate Rimca.

Staza je blagog nagiba s nekoliko ozbiljnijih dropova, a tempo je lako prilagoditi vlastitim sposobnostima. Osim guste šume, nema većih i ozbiljnijih opasnosti uz stazu. Ove godine staza je nadopunjena drvenom startnom rampom ukupne duljine preko 35 m, zemljanim bentovima i bezbrojem manjih i većih skakaonica. Sve po mjeri opuštene zabave i dobrog druženja! Ova staza je svakako za preporučiti te je jedna od bolje uređenih u okolici Zagreba.

Ovaj mali grad na samo 30 minuta od Zagreba može ponuditi vrhunsku biciklističku ponudu koje se ne bi posramili ni puno veći i turistički opremljeniji gradovi.  [PD; Foto: Gradečki media; Klub SIC]

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
HK Zelini Kup Hrvatske27. Rujan 2020. 12:10
Bregdown flowday 202003. Rujan 2020. 10:42
Proglašeni sportaši godine02. Ožujak 2020. 08:36
Svečani doček za hokejaše!18. Veljača 2020. 10:08
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori