{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
09. Veljača 2014. 21:21

INTERVJU: Petar Hršak

Na Europskom prvenstvu u dvoranskom hokeju, održanom proteklog mjeseca u Svetom Ivanu Zelini, hrvatska reprezentacija plasirala se u viši rang natjecanja. Svi su igrači bili odlični, no mnogima, posebice ženskom dijelu publike, za oko je zapeo najmlađi u timu, šesnaestogodišnji Petar Hršak. Osim po odličnoj igri, istaknuo se po simpatičnosti i pristupačnosti, pa mu ni dijeljenje autograma nije teško palo. Razgovarali smo s Petrom, koji nam je otkrio nešto više o karijeri, osobnom životu i slavi koju je stekao u Zelini. 

Koliko se dugo baviš hokejom i zašto si se odlučio za ovaj sport?
Hokejom sam se počeo baviti prije deset godina. Pohađao sam Osnovnu školu Petra Zrinskog i tamo su došli treneri iz Hokej kluba Trešnjevka prezentirati hokej. Imam tri godine starijeg brata Andriju, koji je počeo prvi trenirati. Naravno, na drugi trening sam i ja došao i tako ostao sve do danas. Kao i svaki početak, bilo je teško, ali veliki poticaj za daljnji trening i igru dali su mi upravo moji suigrači iz kluba, kao i treneri. U klubu i danas vlada obiteljska atmosfera, razumijevanje, poštovanje i velika želja za napretkom. Za to sam im neizmjerno zahvalan.

Tako mlad, a uspješan. Jesi li očekivao da ćeš steći toliku popularnost nakon Europskog prvenstva?
Nisam očekivao nikakvu popularnost, no međutim ta popularnost je novi vjetar u leđa. Trudit ću se biti još bolji i uspješniji te opravdati to što su me zamijetili.

Pretpostavljamo da sportski život zahtjeva i neka odricanja? Što je najteže?
Odricanja su velika, jako malo slobodnog vremena, puno treninga i prolivenog znoja. Ne smatram ništa tako teško, jer igram sa srcem i živim hokej!

Uz velika natjecanja sigurno dolazi i veliki pritisak. Kako se nosiš s tremom?
Kad sam bio mlađi trema je bila moj veliki neprijatelj. Sada se lakše. Nastojim hladne glave ući u utakmicu i slušati savjete trenera.

Kako usklađuješ privatne i sportske obaveze? Tu je i škola?
Pohađam Srednju tehničku školu Fran Bošnjaković, idem u drugi razred i vrlo sam dobar učenik. Što se tiče usklađivanja školskih obaveza i treninga moj moto je „sve se može što se hoće“.

Imaju li profesori razumijevanja za izostanke s nastave? Izlaze li ti u susret što se toga tiče?
U školi su svi profesori korektni i fer, zahvaljujem im na tome.

Tko ti je uzor u sportu?
Moji uzori su Krešo Mušnjak, moj sadašnji trener Goran Jamičić i Domagoj Čefko, moj suigrač u reprezentaciji od kojeg i danas mnogo učim.

Kako provodiš svoje slobodno vrijeme? Imaš li vremena za koji hobi uz hokej?
Svoje slobodno vrijeme provodim s obitelji i prijateljima. Sve ostalo slobodno vrijeme koristim za hokej. U mlađim danima, a ponekad i danas, koristim stan kao hokejsko igralište 🙂

Kakva je bila reakcija tvoje obitelji i prijatelja na postignute rezultate i uspjeh? Koliko ti je važna njihova podrška?
Moja obitelj je jako ponosna na moje uspjehe u klubu, a naročito kada nosim grb svoje domovine. Upravo me njihova podrška dovela do toga da danas postižem takve rezultate. Meni osobno je obitelj najveća potpora i podrška za sve postignuto u životu i volim ih najviše na svijetu. Oni su uz mene kada postižem rezultate, a i kada rezultati nisu onakvi kakve bih ja želio.

Moramo te pitati jesi li u Zelini stekao nova prijateljstva, ili možda koju simpatiju, s obzirom na popularnost među djevojkama?
Stekao sam nova prijateljstva i mogu reći da u Zelini ima jako lijepih cura.

Svi su tražili autograme, željeli se fotografirati s vama, a ti si koliko smo primjetili, bio najtraženiji? Kako si se osjećao u tim trenucima?
Taj osjećaj je teško opisati. Emocije su me preplavile, veliki ponos, sreća, zadovoljstvo, a na koncu i zbunjenost, jer nisam očekivao takvu slavu.

Kakvi su općenito tvoji dojmovi iz Zeline? Po čemu ćeš pamtiti prvenstvo, osim naravno po sjajnim rezultatima?
Dojmovi iz Zeline su upečatljivi. Prvo se moram zahvaliti svojim trenerima Krunoslavu Hrupcu, Ivanu Tomcu, Vjeranu Stepaniću i Goranu Jamičiću. Zahvaljujem se Hrvatskom hokejskom savezu, predsjedniku saveza Damiru Hrupcu, gradonačelniku Hrvoju Košćecu i svim ljudima koji su se trudili organizirati ovakvu odličnu sportsku priredbu. Najveća hvala mojim suigračima koji su zajedno sa mnom ostavili srce na terenu.

Koji su tvoji planovi za budućnost?
Nastaviti dalje ulagati u svoju hokejsku karijeru. Želja mi je da hokej u Hrvatskoj postane popularniji. Jednoga dana da to bude i moj posao.

I za kraj, imaš li možda neku poruku za navijače i obožavatelje?
Zahvaljujem svim navijačima na prekrasnoj atmosferi u dvorani. Njihova podrška i navijanje je uvijek igrač više. Nadam se da će i ubuduće biti takvog navijanja i okupljanja na hokejskim terenima. Pozivam sve navijače da dođu podržati Hrvatsku seniorsku reprezentaciju u srpnju, kada se igra svjetska liga. [NK] 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
HK Zelini Kup Hrvatske27. Rujan 2020. 12:10
Bregdown flowday 202003. Rujan 2020. 10:42
Proglašeni sportaši godine02. Ožujak 2020. 08:36
Svečani doček za hokejaše!18. Veljača 2020. 10:08
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori