prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Sportsko društvo osoba s tjelesnim invaliditetom ''Srce''

Sportsko društvo osoba s tjelesnim invaliditetom ''Srce''

Paraolimpijski školski dan, održan početkom ovog tjedna u Svetom Ivanu Zelini, bio je prilika da se predstavi i novoosnovano Sportsko društvo osoba s tjelesnim invaliditetom „Srce". Predsjednik društva Tomislav Nedelić, za Prigorje.hr portal je izjavio kako su na ideju ovu ideju došli prvenstveno zbog motivacije da se i osobe s invaliditetom afirmiraju kao sportaši.

Potaknuti uspjesima udruge „Srce“ na drugim područjima, hrabro su krenuli u novi projekt. Prva reakcija je bila odlična, tribine sportske dvorane bile su dobro popunjene, a učenici osnovne i srednje škole sa zanimanjem su pratili demonstraciju paraolimpijskih sportova te se i sami priključili natjecanjima.

Najveće zanimanje izazvalo je boćanje, kojeg je prikazala mlada Marija Kotaski. Marija boluje od cerebralne paralize, ali to ju nimalo ne sprječava u bavljenju ovim sportom. S boćanjem je započela u studenom prošle godine i kako sama kaže sve joj je to novo, ali izuzetno zanimljivo. Odabrala je boćanje, jer je prikladano za osobe s cerebralnom paralizom, distrofičare i osobe sa sličnim problemima. Istaknula je kako se boćanjem bavila u srednjoj školi, ali tada nije bila svjesna da je to i paraolimpijski sport. Prijateljice su joj "bacile bubu u uho" i počela je trenirati s ciljem da isproba nešto novo te da joj to bude svojevrsni odmor od učenja za ispite na fakultetu. Odmah se oduševila i ističe kako je zahvalna svojoj trenerici, koja isto tako za Mariju ima samo riječi pohvale. Iako je Marija mlada i nova sportašica, trenerica je prepoznala njezinu volju i ljubav prema ovom sportu te ističe kako može puno toga postići. Čak joj predviđa i odlazak na pravu Paraolimpijadu što je i Marijina velika želja.

na vrh članka