prigorjehr-regionalni-portal
Menu

Povodom Valentinova održana zajednička radionica Udruge Srce i Društva naša djeca

12. veljače Udruga Srce i Društvo Naša djeca Sveti Ivan Zelina, održali su interaktivnu radionicu povodom Valentinova. U prostoru Dar, pod vodstvom volonterke Udruge Srce Mirjane Ivković izrađivala su se keramička srca. Prvo su se srca pekla u keramičkoj peći u Udruzi, a nakon izrade slijedi i završna obrada bojanje. Još jednom su pokazali koliko veliko srce imaju. 

Ovim događajem Udruga Srce prvi put je ugostila članove Društva Naša djeca Sveti Ivan Zelina, ali vjeruju kako je baš ovaj događaj još jedan korak prema sudjelovanju na novim zajedničkim projektima. 

Osnovna škola Dragutina Domjanića u Zelini pridružila se nacionalnom projektu poticanja čitanja u osnovnim školama

Već drugu godinu zaredom treći razredi Osnovne škole Dragutina Domjanića uključili su se u nacionalni projekt „Čitamo mi, u obitelji svi.“ Ključni cilj projekta je poticanje čitanja u osnovnim školama kako bi se povećala svijest unutar obitelji za čitanjem. U petak su prvi učenici trećih razreda odnjeli čak sedam knjiga kući i tako zajedno sa svojim obiteljima započeli zanimljivu avanturu zvanu obiteljsko čitanje.

TURNIR U BELI HUMANITARNOG KARAKTERA

U suradnji sa udrugom SRCE pozivamo Vas u restoran MB(Kod Tadije) 22. veljače 2019. Pridružite se i uz uključenu večeru zaigrajte Belu. Sav skupljeni prihod namijenjen je udruzi Srce.

 

U Zelini otvoren novi restoran, praznik za nepca i za oči!

Od nedavno je naš grad bogatiji za jedno uistinu reprezentativno i autentično ugostiteljsko zdanje. Vrata gostima s redovnim je radnim vremenom otvorio još jedan hvale vrijedan objekt seoskog turizma: riječ je o Kleti obitelji Hrupec.

Novo u Butiku Nina

Spremni smo za ljeto, a vi? U ovim ljetnim danima uživajte u laganim i prozračnim haljinama, košuljama i hlačama po povoljnim cijenama. Pronađite savršeni par traperica, kratkih hlača ili pak udobnih majica. Povedite i najmlađe, jer smo za njih pripremili udobne kompletiće za ljetne dane. Posjetite nas na adresi Zagrebačka ulica 51, u blizini skretanja za Biškupec. Pratite nas i putem facebooka – Butik Nina. [Promo]

Velika uskrsna pisanica u centru Zeline

Povodom proslave ovogodišnjeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa središnji gradski trg u Svetom Ivanu Zelini krasi velika ručno ukrašena pisanica koja je djelo umjetnika Katarine Zagorec Đanić i Branka Đanića.

Pisanica je postavljena u suradnji s Turističkom zajednicom grada Svetog Ivana Zeline, a predstavlja veselje, radost, obitelj oko stola, osmjehe i sreću. Motivi pisanice su prvenstveno uskršnji i proljetni, povezani s motivima našeg grada Svetog Ivana Zeline.

U ovim nadolazećim danima ne želimo ništa drugo osim sretnih i pozitivnih misli. Još od vremena drevnih civilizacija, veselo ukrašena jaja simboliziraju plodnost i novi život. Velika ili mala i danas nose poruku ljubavi i ponovnog rođenja. [PD]

Skup pamtitelja riječi

Na Međunarodni dan materinskoga jezika, 21. veljače, u školskoj se knjižnici Osnovne škole Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini održao Skup pamtitelja riječi. I stvarno su to pravi pamtitelji! Povjerenstvo za natjecanje imalo je veliki problem...

Skup pamtitelja riječi dio je projekta Riječ dana koji knjižnica provodi cijele godine, a u kojem učenici svakodnevno iz Rječnika hrvatskoga jezika biraju jednu riječ čije značenje objavimo na panou ispred knjižnice i na internetskoj stranici škole.

Na Skup se prijavilo 11 učenika i pokazali su izvrsno poznavanje značenja zadanih riječi hrvatskoga jezika.

Sedmero učenika četvrtih, petih i šestih razreda moralo je naučiti 25 riječi, a njih troje Andrej KUDELJAN, 4. a, Tea ANDRIČIĆ, 5. a i Antonija ZEREC, 6. A znali su savršeno svih 25 riječi! Nevjerojatno! Povjerenstvo za natjecanje, učiteljice Vesna Bašić, Marina Sever i knjižničarka Maja Hunjadi Barišić, nije im moglo naći grešku ili zamjerku pa je troje sjajnih pamtitelja moralo u pripetavanje kako bismo dobili pobjednika koji će predstavljati našu školu.

Pripetavanje je održano 2. ožujka i pristupilo mu je dvoje učenika, Andrej Kudeljan i Antonija Zerec. Povjerenstvo za natjecanje, uza stare članice, pojačano je još jednom, ravnateljicom Gordanom Čosić.

Učenici su za nastavak natjecanja morali naučiti još 20 riječi i ukupno su odgovarali 45 riječi izvučenih iz Rječnika hrvatskoga jezika u projektu Riječ dana. Dugo se nije znalo tko je bolji, i Andrej i Antonija značenja riječi sipali su iz rukava, kao da vodu piju, i na kraju je odlučilo JEDNO KRIVO ZAPAMĆENO SLOVO! Pobijedio je i našu će školu na Velikom skupu pamtitelja riječi zastupati Andrej KUDELJAN.

I u kategoriji sedmih i osmih razreda bilo je tijesno. Oni su morali naučiti 35 riječi, a bilo je četvero natjecatelja. Između Petre PAVLIČEK i Lare BANOVEC vodila se velika borba, no ipak je pobijedila Lara BANOVEC, 7. b, i ona će uz Andreja Kudeljana našu školu predstavljati na Velikom skupu pamtitelja riječi, 11. travnja u Zagrebu. [Školska knjižničarka Maja Hunjadi Barišić, prof.]

Marko Vukes predstavio novu pjesmu "Žedan tvoje ljubavi"

"Ja sam žedan tvoje ljubavi
I samo s tobom želim snove dijeliti
Jer ovo srce kuca samo za tebe
Ja te volim više od sebe"

Ovim stihovima počinje nova pjesma pod nazivom "Žedan tvoje ljubavi" mladog glazbenika Marka Vukesa. Pjesma donosi priču o ljubavi, a dobivena je na poklon od producentsko-autorskog tima "HitFactory". Uz to, kadrovi pjesme snimani su u našem prekrasnom kraju, na Kladešćici i Zelingradu, za što je zaslužna Markova supruga Nevena Vukes.

"Sve nas je požurivala jer su to doista bili posljednji dani divne jeseni prije kiša, zato su kadrovi na kraju izgledali tako posebno. Pored Kladešćice, snimali smo i u Mariji Bristrici, u Moravču, kao i u Konjščini na tračnicama,"- otkrio je Marko Vukes.

Nevena Vukes je u glavnoj ulozi, a i redateljica je spota.

"Ova pjesma me je jako obradovala, ali sam istovremeno kao glumica i redatelj osjetila veliku odgovornost, prije svega prema nama – Marku i meni. Priča spota koja prati pjesmu "Žedan tvoje ljubavi" slika je strpljenja i čvrste vjere dvoje ljudi da, bez obzira na prepreke i probleme na koje nailaze na svom putu, duša pjeva od radosti što živi ljubav koju im je dao dragi Bog," - rekla je Nevena Vukes.

Pjesma "Žedan tvoje ljubavi" 6. studenog ugledala je svjetlo dana, a u tijeku su pripreme s pratećim bendom "Share Love With Others" za prvi solistički koncert na trgu u Mariji Bistrici koji će biti za "Doček u podne" 31. 12. 2017. godine. Posebno se raduju ovom događanju i ovom prilikom pozivaju sve na koncert. Također, za iduću godinu u pripremi je album, ali o tome biti će više riječi u pravo vrijeme. [KM; Foto: Marko Vukes]