{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
15. Travanj 2016. 16:41

Intervju: Pero Galić iz Opće Opasnosti

Danas će legendarni bend Opća Opasnost nastupiti u Svetom Ivanu Zelini u sklopu festivala „Moja poduzetna Hrvatska“ na Trgu Ante Starčevića s početkom u 21 sat. Ovo je drugi put da Opća Opasnost gostuje u Svetom Ivanu Zelini, a što su za svoje obožavatelje pripremili otkrio nam je jednostavan i jedinstveni Pero Galić.

Danas ćete održati koncert u Sv. Ivanu Zelini, što možemo očekivati? Što ste pripremili za zelinsku publiku?

Imali smo priliku družiti se s zelinskom publikom 2012. godine, a od tada je prošlo već dosta vremena. Dogodile su se nove pjesme koje još nismo svirali uživo tu u Zelini, tako da posjetitelji mogu očekivati program u kombinaciji starih i novih hitova. Generalno, održat ćemo jedan klasičan koncert koji već imamo na repertoaru, koji vam još nismo imali priliku prezentirati. Stoga će večeras publika imati priliku čuti hitove koje već dobro zna, a i nove hitove; poput pjesme s novog albuma „Gubim tlo pod nogama“ koji je prije desetak dana izašao. Izvest ćemo ga i večeras u Svetom Ivanu Zelini. Svi koji će večeras biti s nama bit će zadovoljni repertoarom, a ako neće biti, svakako imaju priliku pitati što ih zanima, a mi ćemo pokušati ispuniti njihove želje.

U Sv. Ivanu Zelini bili ste 2012. godine na Motorijadi, je li vam ostalo nešto u sjećanju ili neke anegdote?

(Smijeh) Slabo se sjećam Motorijade, no vrlo se dobro sjećam pečenog vola. Prvo što smo vidjeli kada smo došli na Motorijadu bilo je to da se vol peče, i tada nam više ništa nije bilo bitno. Šalu na stranu, Moto susret kao takav ima više svoju „rokerskiju“ priču pa smo se vrlo dobro ambijentalno povezali. No bez obzira na to, na motor i kožu, publika je bila raznolika i tada. Onda smo napravili maksimalno što znamo i umijemo. Odsvirali smo svoj koncert i pjesme kako smo znali. Atmosfera je bila odlična, a ljudi su to zapamtili.

Tada je aktualna bila pjesma „Pobjego sam“ koju su svi jedva čekali. Sad se puno toga promijenilo, izašlo je puno novih pjesama, koja Vam je možda najdraža?

Teško mi je reći koja mi je pjesma najdraža ili manje draga. Sve su nam pjesme jednako drage, jer smo svaku radili s jednakim žarom. Dali smo sve od sebe i kako najbolje znamo i napravili je da ona bude prihvatljiva publici, da joj se svidi. Stoga je teško izdvojiti jednu, no opet, s druge strane, reakcija publike na neke pjesme je onda neki detalj koji nam pokaže – možda je ipak ova pjesma posebna. No vrlo je teško izdvojiti jednu. Sve ih jednako volimo, jer one su nam pomogle da večeras budemo u Zelini. Svaka ima svoj dio u priči i zbog čega smo mi ovdje.

I za kraj, što biste poručili fanovima iz Sv. Ivana Zeline?

Ne propustite koncert Opće Opasnosti večeras! Ova cijela priča vezana uz poduzetništvo i razlog zbog kojega smo danas ovdje možda je stvarno poziv mladim ljudima da razmisle o tome što bi oni u svom životu htjeli raditi i čime bi se željeli baviti. Možda bismo mogli potaknuti mlade ljude svojim primjerom i onim čime smo se mi počeli, htjeli i još uvijek se time bavimo. Bend ima već 24 godine, no nikad ne treba odustati. Jest da je teško, uvijek čovjek nailazi na razne prepreke no u naumu da se napravi ono što najviše želiš i gdje si spreman biti – nikad ne treba odustati. Još jednom pozivam sve da dođu i da se vesele s nama i s našim pjesmama, najavi novih pjesama i novih susreta. Dobrodošli na večerašnji koncert Opće Opasnosti i vidimo se! [KM: Foto: Turistička zajednica grada]

 

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori