{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
27. Siječanj 2017. 08:46

Lana Marenčić iz Donje Zeline pobjednica „Stihomanije“

Pjesma “Škola ljubavi” Lane Marenčić (10), učenice četvrtog razreda Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski iz Donje Zeline, izabana je kao pobjednička među stotinu originalnih pjesama koje su pristigle na natječaj „Stihomanija“, a Ivan Zak obećao je tu pjesmu i uglazbiti, piše današnji Večernji list. 

„Tražili smo da pjesma bude originalna i s dobrom porukom. Obećali smo da ćemo uglazbiti Laninu pjesmu ili bar neke dijelove teksta. Vidjet ćemo još kome će od kolega najviše odgovarati senzibilitet pjesme” – kaže glazbenik Ivan Zak koji je bio predsjednik žirija. S njim u žiriju bili su književnik Enes Kišević i skladatelji Miroslav Rus te Nenad Ninčević.  “Djecu i mlade treba poticati i dati im priliku da što prije otkriju svoj skriveni talent” – kaže Zak i naglašava „Zaista je bilo teško odabrati pobjednika, žiri je stvarno bio na sto muka. Sva su djeca jako nadarena i pravi mali umjetnici. Svaka im čast“.

Lana je dobila i VIP ulaznice za veliki koncert Zaka u zagrebačkoj Areni 11. veljače, a tom prilikom je izjavila: „Na koncert ću voditi svoju mamu Ljiljanu. Presretna sam što sam pobijedila i jako volim Ivana Zaka”. Tekst za pjesmu “Škola ljubavi” učenica je napisala sama, bez ičije pomoći. “U slobodno vrijeme volim pisati pjesme. Zasad imam pet odličnih tekstova” – kaže Marenčić. Na natječaj ju je prijavila njezina učiteljica Višnja Dananić koja je u njoj vidjela veliki potencijal za glazbu. “Jako bih voljela da Ivan Zak uglazbi moju pjesmu. To bi mi puno značilo” – otkriva Lana. Osim pisanjem pjesama, kaže da se bavi još samo učenjem. Iako je njezina pobjednička pjesma ljubavna, učenica kaže da je nije posvetila svojoj simpatiji. “Mojem će se uspjehu osim mojih roditelja najviše razveseliti seke blizanke Larisa i Lorena te šestomjesečni brat Fran” – zaključuje Lana. [PD]

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori