{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
28. Travanj 2017. 05:27

Projektni dan Dječjeg vrtića “Proljeće”

Jučer je u prostorijama Dječjeg vrtića „Proljeće“ održan projektni dan u sklopu kojega su svi zainteresirani posjetitelji imali priliku vidjeti maštovite radove vrijednih ruku mališana i njihovih odgojiteljica koji su nastali tijekom čitave godine.

Radovi i aktivnosti kojima su se djeca bavila tijekom godine, oduševila su mnoge roditelje, djedove i bake, kao i ostale posjetitelje. U prezentaciji svojih radova sudjelovalo je devet odgojnih skupina. Tako su „Mišići“ u suradnji s odgojiteljicama Šteficom Ferenčak i Snježanom Grošinić zaista iznenadili okupljene prikazavši im utrku puževa koja nas je pomalo podsjetila na onu utrku iz crtanog filma Turbo.

Ni u odgojnoj skupini „Loptice“ maštovitosti nije nedostajalo. Odgojiteljice Jelena Matijašević i Klaudija Klaus Bađun posjetiteljima su predstavile godišnja doba i životinje u njima. Djeca su uživala u igri promatrajući mrave i ribice, a roditelji su se vrlo rado odazvali dječjim aktivnostima.

U odgojnoj skupini „Patkice“ posjetitelji su imali priliku vidjeti „Zelinu nekad i danas“, nošnje i običaje koje su karakteristični za naš grad. Odgojiteljice Darinka Bičak i Petra Kavić rado su prezentirala njihov rad, a djeca su uživala u brojnim aktivnostima.

„Točkice“ su okupljenima prikazale „Cvijeće oko nas“ u suradnji s odgojiteljicama Lidijom Fot i Snježanom Biršl, a „Pčelice“ su u suradnji s odgojiteljicama Dragicom Kamenarić i Renatom Košćec pokazale kako drvo može biti materijal u igri stvaranja.

Kako sade, njeguju i istražuju bilje pokazala su nam djeca iz odgojne skupine „Ribice“ na čelu s odgojiteljicama Marinom Hasan i Ivom Kamenarić. „Zečići“ su danas postali „medvjedići“ i pokazali okupljenima „pravi“ medvjeđi brlog kojeg su izradili u suradnji s odgojiteljicama Andreom Kavić i Ljerkom Čukelj.

„Miffinsi” su svima javili da će 27. 4. St. George’s day će slaviti. U tom slavlju zajedno s odgojiteljicama Vidom Kos i Sandrom Tutek ugostili su profesoricu engleskog jezika Jasminu Tomić. „Leptirići“ su okupljenima predstavili okuse, boje i zvuke našeg kraja. Tako se u njihovoj skupini uživalo uz domaće okuse i prigodnu pjesmu koju im je priredila Udruga umirovljenika Sveti Ivan Zelina.

Vrtić je posjetio i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Hrvoje Košćec, predsjednica Udruge Srce, Đurđa Penava te članovi udruge, ravanteljica OŠ Ksavera Šandora Đalskog, Branka Dananić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Tintilinić“, Maja Dananić te brojni roditelji i ostali posjetitelji kojima su uručeni i simbolični pokloni.

Ravnateljica vrtića Grozdana Hunjek s veseljem je govorila o radu odgojnih skupina i njihovim aktivnostima. Projektni dan odvijao se i u područnom objektu u Nespešu, u skupinama „Sove“ i „Ptičice“, na temu „Zdrava hrana“, a posjetili su ga i članovi Udruge Srce kao i mnoge ravnateljice iz drugih vrtića.

Na kraju projektnog dana, Dječji vrtić „Proljeće“ poslao nam je veliku poruku koja glasi: „Šaljemo poruku čitavome svijetu. Učinimo sve da spasimo planetu.“ [KM; Foto: KM]

 

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori