{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
12. Ožujak 2018. 11:42

Skup pamtitelja riječi

Na Međunarodni dan materinskoga jezika, 21. veljače, u školskoj se knjižnici Osnovne škole Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini održao Skup pamtitelja riječi. I stvarno su to pravi pamtitelji! Povjerenstvo za natjecanje imalo je veliki problem…

Skup pamtitelja riječi dio je projekta Riječ dana koji knjižnica provodi cijele godine, a u kojem učenici svakodnevno iz Rječnika hrvatskoga jezika biraju jednu riječ čije značenje objavimo na panou ispred knjižnice i na internetskoj stranici škole.

Na Skup se prijavilo 11 učenika i pokazali su izvrsno poznavanje značenja zadanih riječi hrvatskoga jezika.

Sedmero učenika četvrtih, petih i šestih razreda moralo je naučiti 25 riječi, a njih troje Andrej KUDELJAN, 4. a, Tea ANDRIČIĆ, 5. a i Antonija ZEREC, 6. A znali su savršeno svih 25 riječi! Nevjerojatno! Povjerenstvo za natjecanje, učiteljice Vesna Bašić, Marina Sever i knjižničarka Maja Hunjadi Barišić, nije im moglo naći grešku ili zamjerku pa je troje sjajnih pamtitelja moralo u pripetavanje kako bismo dobili pobjednika koji će predstavljati našu školu.

Pripetavanje je održano 2. ožujka i pristupilo mu je dvoje učenika, Andrej Kudeljan i Antonija Zerec. Povjerenstvo za natjecanje, uza stare članice, pojačano je još jednom, ravnateljicom Gordanom Čosić.

Učenici su za nastavak natjecanja morali naučiti još 20 riječi i ukupno su odgovarali 45 riječi izvučenih iz Rječnika hrvatskoga jezika u projektu Riječ dana. Dugo se nije znalo tko je bolji, i Andrej i Antonija značenja riječi sipali su iz rukava, kao da vodu piju, i na kraju je odlučilo JEDNO KRIVO ZAPAMĆENO SLOVO! Pobijedio je i našu će školu na Velikom skupu pamtitelja riječi zastupati Andrej KUDELJAN.

I u kategoriji sedmih i osmih razreda bilo je tijesno. Oni su morali naučiti 35 riječi, a bilo je četvero natjecatelja. Između Petre PAVLIČEK i Lare BANOVEC vodila se velika borba, no ipak je pobijedila Lara BANOVEC, 7. b, i ona će uz Andreja Kudeljana našu školu predstavljati na Velikom skupu pamtitelja riječi, 11. travnja u Zagrebu. [Školska knjižničarka Maja Hunjadi Barišić, prof.]

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori