{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
12. Veljača 2014. 17:08

Dajmo djeci korijene i krila

Sudionici projekta "Dajmo djeci korijene i krila" posjetit će u četvrtak 14. veljače dječji vrtić u Vrbovcu i obradovati mališane tradicijskim drvenim igračkama. Organizatori akcije su Etnografski muzej i Radio Kaj, a cilj projekta je očuvanje izrade tradicijskih drvenih igračaka kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra koji je na listi UNESCO-a.

Osim očuvanja umijeća izrade tradicijskih igračaka za budućnost, kao i samog poticanja novih generacija za drvodjelstvo, nastoji se upoznati djecu vrtićke dobi s ovim tradicionalnim hrvatskim igračkama koje su izrađene u Mariji Bistrici te s korijenima hrvatske tradicije u izradi dječjih igračaka. Igračke će uručiti zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović i gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović, a o projektu „Dajmo djeci korijene i krila“ govorit će autorica Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja. Laboratorij zabave za mališane izvest će prigodnu predstavu, dok će predstavnici Narodnih novina, partnera u projektu, djeci uručiti poklon paket crtaćeg pribora. Akcija je već organizirana u u Dugom Selu, Zaprešiću, Samoboru i Velikoj Gorici.

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori