{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
29. Ožujak 2019. 08:28

Kreće zamjena javne rasvjete grada novim LED svjetiljkama

U četvrtak 28. ožujka u maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Hrvoje Košćec potpisao je ugovor o Energetskom učinku grada Svetog Ivana Zeline vrijedan preko 13 milijuna kuna. Nakon provedenog  javnog natječaja potpisan je ugovor s tvrtkom PETROL doo koja se obvezala zamjenu svih postojećih svjetiljki javne rasvjete u gradu novim LED svjetiljkama te održavanje javne rasvjete u sljedećih 10 godina.   „ Obaveza je  izvođača da u sljedeća tri mjeseca  izradi projektnu dokumentaciju, a odmah nakon toga slijede radovi. Očekujemo da će Petrol zamjenu postojećih svjetiljki obaviti do kraja godine. Bitno je naglasiti  kako projekt financiramo putem ESCO modela. To konkretno znači da se Grad neće kreditno zadužiti kako bi platio ovu značajnu investiciju već će cijelu isplatiti kroz  uštedu energije novom bitno štedljivijom LED rasvjetom“ naglasio je gradonačelnik Hrvoje Košćec nakon potpisivanja ugovora koji je uime tvrtke Petrol potpisao član uprave Boris Antolovič.

Ukupna vrijednost ugovora s PDV-om iznosi 13.106.250,00 kn. O isplativosti cijelog projekta najviše govori činjenica da će unatoč cijeloj modernizaciji u proračunu Grada Svetog Ivana Zeline ostati razlika od 756.433,95kn s PDV-om godišnje što ukupno za ugovoreni period od 10 godina iznosi 7,5 milijuna kuna uštede. Nove LED svjetiljke osim što su energetski učinkovite, omogućiti će novu regulaciju rada sustava javne rasvjete na način da će svjetiljke svijetliti cijelu noć. Ovom modernizacijom smanjuje se nazivna snaga električne energija za 87%, a samim time i potrošnja električne energije.

Cilj potpisivanja ovog ugovora je pružanje energetske usluge provođenjem Mjera poboljšanja energetske učinkovitosti Sustava javne rasvjete Grada Svetog Ivana Zeline, odnosno modernizacija, rekonstrukcija i učinkovito upravljanje sustavom javne rasvjete.  (RB. foto RB)

{gallery}rasvjeta{/gallery}

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Objavljeno u tiskanom izdanjuPrigorje.hr - broj: 46 / 2019
HK Zelina: Državni prvaci u osam od deset kategorijaDubravko Klarić: policajac, dragovoljac i publicistBranka Puhalek, GDCK Sveti Ivan ZelinaTata i sin Kosovec: Iz Memphisa u KralušIntervju: Damir HrupecNenad Dan Kozig: "Glazba je naš hobi, a ne zanimanje"
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori