{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
12. Prosinac 2020. 09:18

Konačno: kreće izgradnja nogostupa!

U prijedlogu proračuna za 2021. godinu uvrštena je izgradnja nogostupa, a radovi kreću iduće godine s obje strane – i od Komina i od crkve u Blaškovcu. Konkretno, sa sjeverne strane izgradit će se 5 kilometara nogostupa od Komina u smjeru Svetog Ivana Zeline, a s južne strane ceste uz državnu cestu D3 izgradit će se nogostup od ukupno 8 kilometara na dionici od Blaškovca do Donje Zeline. Uz ovo, dodatno će se graditi nogostup uz cestu u Paukovcu. Svi ovi radovi kreću u realizaciju iduće godine, a nakon toga odmah će se nastaviti preostale dionice i kompletno spajanje prema centru grada.

Gradonačelnik Hrvoje Košćec prvi je predložio ideju izgradnje nogostupa 2015. godine, a razlog ovako dugog čekanja za gradnju bila je papirologija. Najveći su problem bili imovinsko-pravni odnosi i grad Sveti Ivan Zelina je tu zadnjih godina morao napraviti nešto što nije nitko u Hrvatskoj, a to je provedba homogenizacije katastarskih planova, čime su digitalizirane sve katastarske karte te usklađene sa stvarnim stanjem na terenu. Bez toga se nisu mogle dobiti građevinske dozvole.

Ono što je također zanimljivo vidjeti u proračunu za 2021. godinu koji je trenutno u javnom savjetovanju prije nego što dođe na izglasavanje pred gradske vijećnike, da je u tijeku projektiranje rotora u Svetoj Heleni. Uz to, izrađen je i prijedlog nove prometne regulacije Vatrogasne, Domjanićeve, Krklecove i Gajeve ulice za koje će biti organizirano javno savjetovanje i predstavljanje novog modela prometovanja, nakon čega će sukladno rezultatima savjetovanja uslijediti i rekonstrukcija spomenutih ulica. Iduće godine trebalo bi se znati i kako će se realizirati uređenje dijela Ulice Hrvatskih branitelja, kako bi se riješio problem uskog zavoja na priključenju na državnu cestu, a kreće i uređenje kolnika i nogostupa u Ulici Ivana Gundulića. Veliki zahvat koji je također u planu za iduću godinu je i uređenje ceste prema Kladeščici i Mariji Bistrici što bi se trebalo financirati EU sredstvima. [PD]

 

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori