{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
26. Listopad 2020. 18:11

Vladimir Zerec – budući gradonačelnik?

Oni koji ga dobro poznaju opisat će ga kao nestrpljivog, a izgleda da upravo na nestrpljiv način i unatoč koroni i svim trenutnim nedaćama Vladimir Zerec, predsjednik zelinskog SDP-a najavljuje svoju kandidaturu za budućeg zelinskog gradonačelnika. Ne radi se samo o usputnom pisanju po društvenim mrežama, već su i konkretni novci uloženi u izradu i postavljanje plakata koji vode na stranicu koju Zerec i osobno uređuje. Interesantni plakati reklamiraju nagradnu igru i pogađanje što će prije biti dovršeno, rotor ili Interspar. Možda će ovo nekoga nasmijati, ali zapravo se Zerec ruga svim građanima Svetog Ivana Zeline koji svakodnevno trpe zastoje i odugovlačenje radova. Naravno, svatko od političara sam bira kako će se predstaviti javnosti – kroz ismijavanje, kritiku ili konstruktivan način.

Što se rotora u centru tiče, gradonačelnika Košćeca treba kritizirati, ali mu se mora i priznati da stvarno nema sreće. Najprije je on jedini bio taj koji je uopće i gurao ovaj projekt, jer su svi govorili kako za rotor u centru nema mjesta. Nakon toga je godinama vodio rat s konzervatorima, a sada će i on biti taj koji će pokupiti svu negativu zbog kašnjenja radova, unatoč tome što Grad realno na to uopće ne može utjecati. Odnosno, mogao je da je investitor, a on to nije nego su to Hrvatske ceste. Naime, Hrvatske ceste su raspisivale javni natječaj na kojem su posao dobile tvrtka P.G.P. i Županijske ceste Zagrebačke županije. Razlog za to je bila tada mudra politička odluka gradonačelnika Košćeca da izlobira i na njih prebaci trošak od 3 milijuna kuna + PDV. U ovo vrijeme odličan potez jer tih 3 milijuna kuna ostaje našoj lokalnoj zajednici, ali evo kao što vidimo ostali smo bez mogućnosti da lupimo šakom o stol. To je upravo i kritika Košćecu, da nije dovoljno odrešit u kritikama prema Hrvatskim cestama. Ovako ispada da nas netko vuče za nas, ili nedajbože da radovi kasne namjerno s ciljem da se oko rotora napravi problem. U današnje vrijeme ništa nije nemoguće. Nadamo se jedino da je to samo teza koja se neće ostvariti, ali ljudska glupost i zloba je neograničena pa su se već i prije javljale svakakve informacije tipa „ajmo zaglaviti neki šleper oko rotora samo da Košćecu napravimo probleme“. Nitko nije gradonačelnika Košćeca tjerao na bazene, rotor i nogostup. Mogao je za sve to troje reći da je nemoguće, kao što su govorili oni prije njega. On zna zašto se toga uhvatio i na kraju krajeva javnost će to prepoznati ili ne.

S ovom novom akcijom i plakatima sve je izvjesnije kako će se za glasove građana boriti i Vladimir Zerec, koji je predsjednik zelinskog SDP-a od 2017. godine. O njemu nema puno informacija. Kada se danas Zerecevo ime upiše u tražilicu izlaze članci u kojima se odmah nakon preuzimanje dužnosti predsjednika obračunavao s bivšim vodstvom i zbog toga bio prijavljen policiji. Od samog početka je slovio kao „Berin igrač“ i s Davorom Bernardićem se rado fotografirao za društvene mreže. Osim u intervjuima koje je objavljivao na portalima i mrežama koje je sam pokrenuo, rijetko je sam sebe stavljao u prvi plan u javnom prostoru. Neki će reći da je to zbog toga što je nesiguran, a drugi da se čuva za kampanju za gradonačelnika. Zapravo, o Zerecu se najviše može saznati iz njegovog privatnog i poslovnog života, jer je njegovo ime vezano uz brojne tvrtke. Kemoton Zelina je tvrtka koju je pokrenuo 2006. godine, ali je propala nakon deset godina. Paralelno, 2011. godine osniva se nova tvrtka Kemoton grupa sa sjedištem u Zagrebu u kojoj je Zerecova supruga jedina osoba ovlaštena za zastupanje. Tvrtka nema zaposlenih, a posluje s minusom. Prema predanim financijskim izvještajima ukupni poslovni prihodi Kemoton grupe za 2019. godinu iznose 29.622 kune, a iskazan je gubitak od 40.906 kuna. Još je jedna tvrtka vezana uz Zerecove, a to je T.V.Production d.o.o. koja je od ove godine u stečaju. Sam Vladimir Zerec bio je do 2017. godine prokurist u još jednoj firmi, a to je Spoiler d.o.o., za koju se na kemoton.hr stranicama navodi da stoji iza shiftmotorparts.com eCommerce platforme, međutim ta stranica ne funkcionira.

U cijelom periodu svog radnog staža od 17 godine nisam radio nigdje nego za sebe.” – izjavio je 2016. godine Vladimir Zerec u intervjuu za Prigorski glasnik. Ostaje nam za vidjeti što se promijenilo i što Zerec može ponuditi, jer pozicija gradonačelnika kojoj on stremi je dijametralno suprotna. To je isključivo rad za druge. [PD; Izvor fotografije: screenshot]

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori