{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
27. Rujan 2020. 12:01

14 milijuna kuna za Srce

Početnom konferencijom održanoj u petak 25. rujna u u Kući podrške „Srčeko“ udruge Srce  označen je početak provedbe novog europskog projekta „Okruženje za samoostvarenje/Self-realization environment”. – šestog po redu ove agilne udruge. Konferencije je otvorila predsjednica udruge Đurđa Penava. Pozdravivši prisutne zahvalila im je na dosadašnjem iznimnom doprinosu i podršci udruzi. Izrazila je i veliko zadovoljstvo i ponos što udruga u partnerstvu s Gradom Sv. Ivanom Zelinom i Zagrebačkom županijom kreće u jedan ovako veliki projekt od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu kojim će se povećati kvaliteta života osoba s invaliditetom, socijalna osviještenost i društvena odgovornost u zajednici, poboljšati stručna znanja i vještina učenika, s naglaskom na društveno korisno učenje.

Ispred Grada Svetog Ivana Zelina okupljenima se obratio gradonačelnik Hrvoje Košćec koji je izrazio zadovoljstvo i radost  što Grad s udrugom „Srce“ kreće u realizaciju ovog projekta koji je od  velikog značaja za Sv. Ivan Zelinu te dodao kako udruga uvijek može računati na podršku Grada. Ispred Zagrebačke županije konferenciji je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije Damir Fašaić. U svom govoru  istaknuo je kako je Zagrebačka županija prepoznala rad udruge „Srce“ te da je ovaj projekt kruna rada udruge koji će županija rado podržati.

O značaju, svrsi i ciljevima projekta govorila je Marija Dugac, voditeljica projekta naglasivši da je opći cilj projekta promicanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama i kroz poboljšanje socijalne infrastrukture.

Jednako tako, naglasila je svrhu projekta, a to je prevencija institucionalizacije te doprinos razvoju mreže izvaninstitucijskih usluga i podrške u zajednici – Gradu Svetom Ivanu Zelini i okolnim gravitirajućim područjima. Okupljenima je predstavila i sam izgled stambenih jedinica koje će se izgraditi u dvije etaže, a prostor će biti prilagođen i opremljen prema najvišim standardima koji omogućavaju samostalnost osoba s invaliditetom u najvećoj mogućoj mjeri. Također, dodala je da će se u suterenu izgraditi i opremiti prostorije za radnu okupaciju i radne aktivnosti, a predmetnim ulaganjem u socijalnu infrastrukturu omogućit će se osobama s invaliditetom izbor i mogućnost odlučivanja o vlastitoj budućnosti, ostanak u poznatom okruženju, život uz podršku u zajednici u kojoj su odrasli.

Istaknula je da će stupanj podrške ovisiti o mogućnostima korisnika pri čemu će se posebno voditi računa o njihovoj neovisnosti u najvećoj mogućoj mjeri, poštujući time načela slobodne izbora, ljudskih prava i integriteta korisnika te sudjelovanja korisnika u donošenju odluka.

Društveno korisno učenje za učenike SŠ Dragutina Stražimira Sveti Ivan Zelina, smjer stolar, dodana je vrijednost ovog projekta koji će nakon izgradnje objekta, u prostorijama za radnu okupaciju moći obavljati praktikum, navela je Dugac. Osim upoznavanja mogućnosti osoba s invaliditetom, učenici će kroz usmjereni društveno koristan rad moći primjenjivati naučena znanja i vještine, a kroz svoj angažman u udruzi imati priliku upoznati realne prilike u društvu, uvidjeti prilike za vlastiti građanski angažman što će doprinijeti razvoju njihovog osjećaja odgovornosti za promjene u društvu.

Projekt se provodi prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. sklopljenih s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vrijednost projekta: 14.097.112,11 kn

Trajanje projekta: 21.6.2019. do 30.05.2023. (ugovor je potpisan 1.7.2020.)

Partneri u projektu:

Zagrebačka županija

Grad Sveti Ivan Zelina

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori