{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
02. Srpanj 2020. 13:05

Počinju sedme Diverzije!

“Spletom životnih okolnosti, završili smo u vašem gradu, koji nam je postao domom proteklih sedam ljeta. Ostajemo u vašem gradu jer potreba za filmom svakodnevno raste, a mnogobrojni stanovnici rado sudjeluju u ostvarenju ovog festivala. Želja nam je širiti ljubav prema sedmoj umjetnosti i stvarati nove prekrasne priče. Usred ovih čudnih vremena uspjeli smo pripremiti festival koji ove godine pred vas stavljamo u mnogo skromnijem i tišem izdanju.” – kazala nam je u razgovoru Nina Brnetić uime Diversions International Short Film Festival.

U proteklim godinama smo, iako gdjekad nezreli, neiskusni, nesmotreni i bezbrižni, na noge postavili festival koji je okupio preko 400 filmaša koji su do sada posjetili Sveti Ivan Zelinu i zaljubili se u njegovu prirodu, miris i duh. Za festival nas mnogi pitaju, mnogi mu se vraćaju, na što smo ponosni. Na svemu ostalom vam se duboko ispričavamo i nadamo se da si sada napokon možemo pružiti pravu ruku prijateljstva.

Veselili smo se ovoj godini da vam napokon poklonimo odrastao festival, no okolnosti koje su nas zatekle kao da odražavaju duhovnu alegoriju života: kad sve imaš i možeš to sve pružiti tog si nesvjestan, a kad to napokon osvijestiš odjednom više ništa nemaš i vraćaš se na početak. Vraćaš se kako bi učinio bolje i ispravnije s onim najnužnijim i najosnovnijim. Mi vam se sada vraćamo bez frke i strke, bez nakita i ukrasa, bez domjenaka i pića. Odabrali smo vam 44 međunarodna kratka filma, imamo termin i prostor i jedan koncert koji smo dobili na poklon, besplatno. Mi smo se pobrinuli o filmovima, o onom našem najnužnijem. Osim toga, ništa drugo nemamo. I svejedno smo sretni i uzbuđeni što imamo priliku održati ovaj festival. Iskreno se nadamo da ćete ga moći podržati svojim povjerenjem i dolaskom.

U moru filmova, ove godine donosimo mnogobrojna kratkometražna djela raznolikog sadržaja domaće i strane produkcije. Dokumentarce, animirane filmove, trilere, krimiće itd. Za svakog ponešto, da vam ispune dušu, zaigraju srce i izmame osmijeh na lice.

Neka ovo bude prekrasan, sedmi festivalski tjedan – i neka bude jednako neočekivano kao i vremenski izvještaji 2020.!

Vidimo se u kinu Zelina i na www.disff.com.

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori