{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
04. Srpanj 2020. 09:25

Sedme diverzije u kinu i putem interneta

Ovogodišnje sedmo izdanje filmskog festivala Diversions International short film festivala istovremeno se održava na prostoru Pučkog otvorenog učilišta i na mrežnim stranicama. Na otvorenju su prisustvovali i prigodnim govorom uveličali događaj gradonačelnik Svetog Ivana Zeline gospodin Hrvoje Košćec, Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Vesna Bičak-Dananić, a publiku je pozdravila i koordinatorica festivala Lada Brnetić.

Gledatelji su, uz mjere predostrožnosti, imali priliku pogledati prvi natjecateljski blok kratkometražnih filmova. Projekcijom sedam hrvatskih filmova započeo je natjecateljski program, a nakon filmova večer smo zaokružili panel raspravom. U nastavku simbolike broja sedam, Diverzije su okupile sedam sugovornika na Večernjem filmskom razgovoru s temom Autorski angažman na filmu u 2020.-ima.

Kako je biti autorica ili autor na početku ovog desetljeća u 21. stoljeću, žarišna je točka održane tribine kojoj su prisustvovali: Svebor Mihael Jelić, Iva Kraljević, Chris Marcich, Martina Meštrović, Zorko Sirotić, Dora Šustić i Tanja Vujasinović. Razgovor se snimao i prenosio uživo putem on-line streama, a moderirao ga je filmski znalac Boško Picula.

Stvaralaštvo, inspiracija, autorstvo i autorsko pravo, pravo autora u durštvu, socijalno-politički angažmana autora i utjecaj istog te njegova odgovornost spram društva, odnos politike i kulture, financiranje i potpora kratkometražnih filmova kao i njihovih autora, filmska umjetnost u doba korone, razlika u radu jednog autora i koautorstva, utjecaj tehnologije na autorstvo i samim time, što budućnost donosi autorima – samo su neke od tema koje su prožele i zaokružile cjelokupnu raspravu.

Snimanje i izravan prijenos emisije omogućio je Akademski partner VERN’, dok je snimka razgovora u svom integralnom obliku trajno dostupna na mrežnoj stranici festivala (www.disff.com/vecernji-filmski-razgovor/) i Facebook stranici DISFF-a.

Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori