{{current.main.temp.toFixed(1)}}°C Osjećaj: {{current.main.feels_like.toFixed(1)}}°C
{{current.wind.speed}} m/s
{{current.main.pressure}} hPa
{{current.main.humidity}}%
{{current.clouds.all}}%
20. Studeni 2018. 06:17

U Zelini otvoren novi restoran, praznik za nepca i za oči!

Od nedavno je naš grad bogatiji za jedno uistinu reprezentativno i autentično ugostiteljsko zdanje. Vrata gostima s redovnim je radnim vremenom otvorio još jedan hvale vrijedan objekt seoskog turizma: riječ je o Kleti obitelji Hrupec.

Domaćini Darko, Ivanka i Martino dočekuju goste u raskošnome rustikalnom restoranu, maštovito spojenom odnosno dograđenom iz dvaju objekata. Interijer je, kako i priliči tipičnom ambijentu prigorske kleti, zagasitijih tonova. Krupni je inventar masivan, sav u drvu i robusnoj keramici, dok prostorom u prvom redu dominira otvoreni kamin također maštovito i spretno integriran sa starinskom vinogradarskom prešom.

Dok interijer ostavlja bez daha, što tek reći za vanjsko okruženje restorana, s nadstrešnicom i atraktivnom terasom s koje puca savršen pogled prema selima na istočnoj strani grada, Krečavesi i Novom Mjestu, zatim prema Rakovcu, Vrbovcu i dalje… Svaki kamen, komad drveta, stolarije ili željeza ovdje izgleda kao da je – i to s puno ljubavi – prošao kroz vlasnikove ruke, e da bi se našao baš na tome mjestu na kojem je sad. I neće to uopće biti daleko od istine, s obzirom na to da je objekt, inače još uvijek u izgradnji, postupno podizan od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća.

Osim u slikovitu daljinu, terasa gleda na dojmljivu ljetnu kuhinju s pečenjarom i krušnom peći, malu oazu prakticiranja kulinarskih vještina gazde Darka, koji tu sprema mnogobrojne delicije, od ražnja, roštilja, peke, lovačkih lonaca do šećera na kraju – domaćeg kruha iz krušne peći, koji se u restoranu nudi na redovitoj bazi.

Gostima se također nude kvalitetna vina koja Hrupec, inače dugogodišnji i nagrađivani vinar, proizvodi u svom podrumu, kao i domaći bezalkoholni napici. Poslužuje se i kava. Valja napomenuti da je gostima također na raspolaganju fino uređena kuća za odmor kapaciteta za četiri osobe. U tome izdvojenom objektu, koji se svojim izgledom savršeno uklapa u idilu cijelog imanja, moguće je prespavati odnosno boraviti tijekom dana. Tko god da voli rustikalnu ambijentalnost i domaću, autohtonu kuhinju, kojoj su temelj kvalitetne namirnice koje domaćin nabavlja od domaćih proizvođača i obližnjih OPG-ova, uživat će u Kleti obitelji Hrupec.

Posjetite novootvoreni restoran u Zglavniku, u vinogradarskom predjelu udaljenom 20 minuta hoda od središta Sv. Ivana Zeline. Adresa je Šulinec 72, a više informacija o lokaciji, kao i mogućnostima rezerviranja stola, potražite na Facebooku pod nazivom Vinotočje-Kušaona vina Hrupec ili nazovite 098/1990-873.

Kako se bliži vrijeme blagdanskih domjenaka i godišnjih fešti, Hrupeci vam stoje na raspolaganju za rezerviranje termina. Otvoreni su, razumije se, i za svaki drugi oblik organiziranih obiteljskih odnosno prijateljskih slavlja, od svadbenih svečanosti, krizmi i pričesti, do rođendana i obljetnica, momačkih i djevojačkih večeri.

Zasad, u početnoj fazi, Klet obitelji Hrupec gostima otvara vrata petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata, a kapacitet restorana iznosi 40-ak mjesta. [PD]

Galerija slika

Prikaži cijelu galeriju
Povezane vijesti Više članaka
Prigorje.hr © Prigorje danas j.d.o.o.
Postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima.
Napredne postavke kolačića Web stranice portala Prigorje.hr koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, koristiti anonimizirane informacije u svrhu poboljšanja portala, te oglašavati relevantne ponude korisnicima. Kroz napredne postavke je moguće kvalitetnije urediti prefrencije.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama Prigorje.hr (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za korištenje sustava za personalizaciju oglašavanja na temelju anonimiziranih aktivnosti Prigorje.hr-a.
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama Prigorje.hr
Zatvori